Po prvem turnirju je jasno, Iza Mlakar bo tudi v novi sezoni motor mariborske ekipe

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
17.09.2024 19:20

Mariborske odbojkarice so na turnirju v Italiji v dveh tekmah doživele poraza, a trener Žiga Kos ni nezadovoljen z igro deklet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Mlakar je bila s 35 točkami najučinkovitejša igralka turnirja.
Vc Imoco

Mariborske odbojkarice, ki po novem nosijo ime OTP banka Branik Maribor, so v sklopu priprav na novo sezono igrale na 2. mednarodnem turnirju v italijanskem mestu Conegliano, ki ga je priredil tamkajšnji klub serije A1 Prosecco Doc Imoco, večkratni prvak Italije, ki je osvojil tudi evropski pokal prvakinj in svetovni klubski pokal. Ob ekipi gostiteljic in Mariborčankah sta igrala še nemški Dresdner SC s slovenskima odbojkaricama Loreno Lorber Fijok in Evo Zatković ter srbski prvoligaš Lajkovac. 

Bankirke so prvo tekmo igrale proti ekipi iz Dresdna. Nemški klub je bil boljši s 3:1(25:19, 24:26, 27:25, 25:20); Iza Mlakar je dosegla 17 točk, Nika Milošič jih je dodala 14, Nika Jularić pa 11, v nemški ekipi pa se je z 18 točkami odlikovala Lorber Fijkova. V drugem polfinalu je bila ekipa Imoco s 3:0 boljša od Lajkovca, s katero so se Mariborčanke pomerile za tretje mesto; s 3:1 (29:27, 25:17, 20:25, 25:22) so bile uspešnejše srbske odbojkarice, v mariborski vrsti je bila najučinkovitejša Mlakarjeva z 18 točkami, Nika Milošič jih je dosegla 11, Jularićeva 11 in Danilovićeva 9. Turnir je osvojil Imoco, ki je v finalu brez izgubljenega niza premagal Dresdner. 

"Turnir lahko kljub porazoma ocenim kot pozitiven, saj smo želeli preveriti trenutno pripravljenost ekipe in uigranost glede na spremembe v igralskem kadru, ko so nas po sezoni zapustile sprejemalki Monika Potokar in Tali Lekše ter podajalka Andrea Tišma. Praznino so zapolnile sprejemalki Sonja Danilović, ki je prišla iz srbskega kluba Omladinac, in Nika Jularić, ki je igrala za hrvaški Kelteks, ter podajalka Žana Ivana Halužan Sagadin, nazadnje igralka Formisa," je povedal trener mariborske ekipe Žiga Kos.

"V igri naših odbojkaric je bilo veliko dobrih stvari, a tudi pomanjkljivosti, kot denimo pomanjkanje agresivnosti v polju in tudi pri servisu. Pri igralkah je bilo na trenutke čutiti tudi pomanjkanje zbranosti, kar je imelo za posledico preveč nihanj v igri. Prvinam igre, ki so nam na turnirju povzročale težave, bomo v prihodnjih dneh na treningih namenili še več pozornosti. Še posebej sem zadovoljen z igro Ize Mlakar, ki bo tudi v novi sezoni motor ekipe, in tudi s predstavami novink, ki so pokazale spodbudno igro. Možnosti za napredek so še velike, poleg treningov bomo do začetka tekmovalne sezone odigrali še nekaj pripravljalnih tekem, zato sem prepričan, da bo raven igre iz dneva v dan višja," je dodal Kos. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta