Po sredini veličastni zmagi so tokrat mariborski odbojkarji doživeli poraz

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.03.2024 10:33

Igra med ekipama i-Venta in ACH je bila izenačena, v prelomnih trenutkih pa so več zbranosti in odločnosti pokazali gostje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blok igralcev ACH je bil večkrat previsok za mariborske odbojkarje.
Sašo Bizjak

Potem ko so odbojkarji mariborskega i-Venta minulo sredo v polfinalni tekmi za slovenski pokal v dvorani Tabor s 3:0 premagali ACH, je bilo pričakovati, da se bodo ljubljanski odbojkarji na tekmi 10., zadnjega kroga modre skupine državnega prvenstva, ki je bila prav tako v dvorani Tabor, skušali maščevati za poraz. In so se, rezultat je bil 1:3 (25:20, 21:25, 28:30, 21:25). 

"Sredina zmaga proti serijskim državnim prvakom je bila podvig. Tokra nismo bili sposobni še enega, ACH je igral zelo dobro in zasluženo zmagal," je povedal trener I-Venta Sebastijan Škorc. "Zelo sem zadovoljen, da so mladi igralci, ki so dobili priložnost za dokazavanje, upravičili zaupanje. Igrali smo dobro in se oddolžili za poraz na sredini tekmi," je dejal trener ACH Radovan Gačić.

Igralci i-Venta so se točk veselili predvsem v uvodnem nizu.
Sašo Bizjak

Gostje so tekmo začeli brez Alena Šketa in kapetana Nikole Gjorgieva, njuna odsotnost v igri pa se v uvodnih minutah ni veliko poznala, saj so vodili za dve točki ali tri, pri 12:12 pa je njihova prednost splahnela. V nadaljevanju je bila igra izenačena, toda po nekaj napadih in točkah Žige Donika in Connorja McConnella so si gostitelji priigrali prednost 20:16, ko so povedli 23:18 pa je bilo na dlani, da bodo osvojili niz.

V začetku drugega je bila pobuda spet na strani ekipe ACH, ki je zaigrala bolj zbrano in zanesljivo in povedla 8:4. Toda mariborska vrsta je spet ujela ritem igre in nižala prednost tekmeca, pri 15:15 pa jo tudi izničila. A le za kratek čas, saj se je tehtnica spet nagnila na stran gostov, ki so povedli 20:18. V končnici so Mariborčani zaigrali slabo in Ljubljančani so izenačili rezultat v nizih. 

V tretjem nizu je bila igra izenačena, rahla pobuda je bila na strani državnih prvakov, ki so si sredi niza po zaslugi učinkovitega Jana Pokeršnika priigrali tri točke prednosti (15:12). Pri njihovem vodstvu 20:19 je Rok Bračko z asom rezultat izenačil, a je Pokeršnik spet popeljal svojo ekipo v vodstvo. Sledila je dramatična končnica, v kateri je domača ekipa zapravila tri priložnosti za zmago v nizu, gostujoča dve, v tretjem poskusu pa dosegla dve točki zapored za vodstvo v nizih 2:1. Ljubljančani so niti igre v rokah držali tudi v četrtem nizu, ves čas so vodili, nekajkrat tudi za pet točk. Tudi v končnici so igrali zanesljivo, dobili niz in tekmo. 

V ekipi i-Venta  je Rok Bračko dosegel 12 točk, Žiga Donik 10, v ekipi ACH jih je Jan Pokeršnik dosegel 17, Luka Marovt pa 15.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta