Po štirih selitvah jih je Vuzeničan že vajen

Urška Polanc Urška Polanc
06.10.2020 09:30

Jaka Bijol si je našel nov klub, a v naslednjih dneh bo spet nosil slovenski dres

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaka Bijol (v sredini) se je iz Moskve preselil v Hannover.
Reuters

Nogometni reprezentant Jaka Bijol se je iz Rusije preselil v Nemčijo. Njegov CSKA iz Moskve je 21-letnega obrambnega igralca do konca sezone posodil Hannovru. Korošec si je sam zaželel spremembo. "V CSKA-ju nisem igral toliko, kot bi si želel. Kot še vedno mlad igralec potrebujem okolje, kjer lahko igram. Tukaj bo super okolje za to. Moram še pridobiti samozavest in rasti kot igralec, to mi je prioriteta," nam je dejal 21-letni Vuzeničan, ki mu po dveh letih ni bilo lahko zamenjati okolja. "S Kristijanom Bistrovićem in Nikolo Vlašićem smo si bili zelo blizu, užival sem. Težko je zato zamenjati okolje, a to sem storil že štirikrat, tako da sem že nekako navajen."

V Nemčiji je nekaj dni bival v hotelu, nato si je poiskal stanovanje. "Zadovoljen sem, pričakoval sem, da bo okolje urejeno, gre za velik klub v Nemčiji, čeprav so pred dvema letoma izpadli iz prve lige. Imajo pa se namen vrniti. Treningi in nogometni tempo so na visokem nivoju. Mesto je manjše v primerjavi z Moskvo, kar pa z nekaterih vidikov niti ni slabo," nam je povedal nogometaš, ki je na spisku selektorja Matjaža Keka za sredino prijateljsko tekmo s San Marinom in nedeljsko na Kosovu ter za naslednjo sredo v ligi narodov v Moldaviji. Za Hannover je igral na dveh tekmah, na zadnji so zmagali s 4:1. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta