Po Turkovem razkritju so se oglasili še v NK Maribor: Acun Ilicali je ustrezen dolgoročni strateški partner

Mar.K.
30.04.2024 14:44

Poslovni direktor NK Maribor potrdil, da so v klubu začeli uvodno fazo pogovorov za sklenitev sodelovanja s turškim poslovnežem Acunom Ilicalijem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Ban verjame, da je Acun Ilicali ustrezen partner za najtrofejnejši slovenski klub.
Igor Napast

Po tem, ko je turški medijski mogotec Acun Ilicali, ki se ga je v zadnjih tednih povezovalo z več slovenskimi klubi, v Sportklubovi oddaji Pod prečko potrdil, da se je odločil za vlaganje v NK Maribor, so se odzvali tudi v klubu iz Ljudskega vrta. "Veseli nas, da je Acun Ilicali s svojo ekipo prepoznal NK Maribor kot najuspešnejši klub in najboljšo blagovno znamko v Sloveniji. Lahko potrdimo, da smo se sestali in začeli uvodno fazo pogovorov," je povedal poslovni direktor 16-kratnih slovenskih prvakov Bojan Ban.

Acun Ilicali za Sportklub: Odločili smo se za Maribor

Je pa prvi finančnik kluba poudaril, da pri sklenitvi strateškega partnerstva še ne gre za povsem zaključeno zgodbo. "V okvirjih slovenskega gospodarstva in s sponzorskimi sredstvi, katera so na voljo, je namreč težko ohranjati projekt na želeni ravni, ki bi združevala dolgoročno finančno stabilnost s tekmovalnimi ambicijami. Po opravljenih raziskavah in dosedanjih spoznanjih po uvodnih sestankih smo v vodstvu klubu prepričani, da je g. Ilicali ustrezen dolgoročni strateški partner, ki deli naše vrednote ter ambicije," je dejal Ban.

V NK Maribor so, odkar so obelodanili, da iščejo zasebnega vlagatelja, večkrat poudarili, da klub ni naprodaj - po slovenski zakonodaji društva ni mogoče prodati -, si pa želijo s strateškim partnerjem soustanoviti podjetje in nanj prenesti del dejavnosti. Zdaj je bolj ali manj jasno, da bo ta partner Ilicali. "Po izraženem obojestranskem velikem interesu o skupnem sodelovanju je na vrsti naslednja faza, z usklajevanjem strategije skupnega delovanja in s konkretizacijo zadev," o naslednjih korakih pri sklenitvi sodelovanja s poslovnežem, ki je že lastnik angleškega Hull Cityja, dejal Bojan Ban.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta