Pod Pohorjem se začne mednarodni ženski turnir

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.09.2024 06:00

V športni dvorani hotela Draš bodo od danes do srede igrale ekipe OTP banke Branik, Železničarja Lajkovac in Absherona Baku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mariborske odbojkarice točke dosegajo tudi z visokim blokom.
Zdravko Primožič/FPA

Po tekmah za Skerbinjekov memorial v dvorani Tabor se privržencem odbojke od danes do vključno srede v športni dvorani hotela Draš pod Pohorjem obeta še en kakovosten turnir, ki ga pod nazivom Maribor Cup 2024 prireja klub OTP banka Branik Maribor. Na njem bosta ob mariborski igrali še ekipi Železničarja iz srbskega Lajkovca in azerbajdžanskega Absherona VC iz Bakuja. Kluba iz tujine sta zelo ugledna, zato je pričakovati zanimivo in kakovostno odbojko. 

Bankirke so se z odbojkaricami iz Lajkovca pomerile pred nekaj dnevi na turnirju v italijanskem Coneglianu. Srbkinje so se pokazale kot boljša ekipa in so zmagale 3:1. Ekipa iz Lajkovca, ki je v lanskem srbskem prvenstvu osvojila tretje mesto, je sestavljena iz kakovostnih odbojkaric na vseh igralnih mestih. Večja neznanka je ekipa iz Bakuja, četudi je Maribor v preteklosti že nekajkrat gostil odbojkarsko reprezentanco in klube iz Azerbajdžana. Zanjo ob domačih odbojkaricah igrajo tudi tri tujke, Madžarka Marija Čičić, ki je pred dvema sezonama igrala za OK Formis iz Rogoze, Francozinja Sherilyn Bashorun, ki je igrala za številne klube, tudi v Turčiji, Belgiji in Izraelu, in Mehičanka Joselin Landeros.

"Za nas je to izjemno pomemben turnir, saj bomo dobili še natančnejšo sliko o pripravljenosti naše ekipe pred začetkom tekmovalne sezone. Že v začetku prihodnjega meseca nas namreč čaka turnir za superpokal srednjeevropske lige Mevza, kmalu zatem se prične slovensko prvenstvo, v katerem imamo visoke cilje. Priprave na sezono potekajo po načrtih, tudi poškodb zaenkrat nimamo, tako da bomo na turnirju lahko nastopili z vsemi igralkami," pravi trener mariborskih odbojkaric Žiga Kos. "Radi bi, da bi turnir spremljalo čim več gledalcev, saj jim želimo približati mednarodno raven ženske odbojke. Prepričan sem, da bodo ob spremljanju kakovostnih iger uživali," je dejal direktor mariborskega kluba Mitja Koželj.

Vse tekme se bodo začele ob 18.30; danes bo tekma OTP banka Branik - Absheron, jutri Železničar - Absheron, v sredo pa OTP banka Branik - Železničar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta