(POGOVOR) Monika Potokar: Vsaka tekma v končnici bo finalna

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.03.2023 09:00

Odbojkarice Nove KBM Branika se že pripravljajo za najpomembnejši del sezone, končnico državnega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V ekipi Nove KBM Branika se neigranje Monike Potokar (desno, levo je Eva Pogačar) zelo pozna.
Andrej Petelinšek

"Veliko lažje je igrati kot pa s klopi spremljati tekmo in predvsem igro soigralk. Napetost ni nič manjša kot na igrišču, vsaka njihova dobra poteza te razveseli, slaba pa običajno razočara," je pogovor začela kapetanka odbojkaric mariborske Nove KBM Branika in dolgoletna reprezentantka Monika Potokar. Je ena najpomembnejših igralk mariborskega kluba, a zaradi poškodbe ramena že nekaj časa ne igra. Ni je bilo v ekipi na finalni tekmi za slovenski pokal, ki so ga Mariborčanke osvojile po zmagi nad Calcitom Kamnik, in ne na finalni tekmi srednjeevropske lige Mevza, v kateri je bila od Mariborčank boljša madžarska ekipa Bekescsaba.

"Tekmo proti Calcitu sem spremljala z velikim navdušenjem, ponosna sem bila na igro deklet, na tekmi proti Bekescsabi pa je bilo manj priložnosti za veselje, saj naša igra ni bila na pričakovani ravni, je pa madžarska ekipa prikazala zelo dobro igro in zasluženo slavila," je dodala Potokarjeva, ki jo v teh dneh čaka specialistični pregled, ki bo pokazal, kako je s poškodbo desnega ramena. Kljub temu z optimizmom zre v nadaljevanje sezone, v kateri je na voljo najbolj cenjena domača lovorika - naslov državnih prvakinj. Po prvem delu so Mariborčanke za Calcitom osvojile drugo mesto in sedaj čakajo na tekmice v četrtfinalu. "Ne glede na to, s katero ekipo se bomo pomerili, nas zanima le napredovanje v polfinale. Naša ekipa igralsko zori, igra je spodbudna, pokalna lovorika nam je vlila še dodatno samozavest, dokazuje, da smo se sposobni boriti tudi za naslov prvakinj. Seveda pa se je treba prebiti v finale," pojasni najstarejša igralka v mariborski ekipi.

Mariborčanke proti ekipam, ki bodo njihove morebitne tekmice v četrtfinalu in nato v polfinalu, v tekmah državnega prvenstva običajno zmagujejo, tako da jih pot do finala ne bi smela preveč skrbeti. "Saj nas ne, toda tekme v rednem delu tekmovanja in v končnici se močno razlikujejo, pri slednjih ni popravnega izpita. Zato bo vsaka tekma v končnici finalna," meni Grosupeljčanka.

Mariborske in kamniške odbojkarice se v končnici državnega prvenstva - prve tekme bodo ob koncu tega tedna - spopadejo šele v finalu. Seveda, če se v četrtfinalu in polfinalu ne bo zgodilo kakšno presenečenje. "V tej sezoni smo se s Kamničankami udarile že sedemkrat, v zmagah vodimo 5:2, kar je velika psihološka prednost, a se nanjo ne smemo zanašati. Vsaka tekma v končnici je zgodba zase. Če se prebijemo v finale in če bodo v odločilnih tekmah na drugi strani mreže gorenjske odbojkarice, bo vsaka tekma prav tako zgodba zase. Na vsako tekmo se bo treba dobro pripraviti in jo odigrati po najboljših močeh," odločno pove odlična sprejemalka.

Mariborske bankirke so na večini tekem državnega prvenstva in v pokalnem tekmovanju prikazovale odlično igro in njihov optimizem pred končnico prvenstva ni iz trte zvit. "Pomemben dejavnik dobre igre je trdo delo v klubu pod vodstvom trenerja Bruna Najdiča, ki že vrsto let dokazuje, da je vrhunski strokovnjak, poleg tega pa v naši ekipi vladata veliko prijateljstvo in medsebojno zaupanje. Dejavnikov, ki nas lahko ponesejo do naslova prvakinj, je veliko, upam, da bo tudi druga domača krona romala v vitrine Nove KBM Branika," je sklenila Monika Potokar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta