(POGOVOR) Nogometaš Domžal o svoji izkušnji s koronavirusom: "Ni ravno fino, ko se okužiš"

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.11.2020 06:01

Tilen Klemenčič je bil med tistimi nogometaši domžalskega moštva, pri katerih so bili simptomi bolezni najbolj izraziti. Posebnih preiskav po prebolevanju covida-19 v klubu ni bilo, so pa nogometaši opravili TGM-meritve

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tilen Klemenčič (v sredini) je po dveh tednih brez vadbe na igrišču izgubil nekaj moči.
Igor Napast

V soboto se bosta v Kidričevem v zaostali tekmi prve lige pomerili ekipi Aluminija in Domžal. Pri slednjih so se v zadnjih tednih ukvarjali z zajezitvijo širjenja novega koronavirusa znotraj ekipe, kar 18 članov moštva je bilo v zadnjem mesecu pozitivnih na covid-19. Nogometaši in strokovni delavci so bili ob pojavu okužb napoteni v karanteno, iz nje pa so se na treninge vrnili po desetih dneh. Na različne načine so nogometaši rumene družine prebolevali virus, 25-letni branilec Tilen Klemenčič je bil med tistimi, pri katerih so bili simptomi bolezni najbolj izraziti. Bil je med prvimi okuženimi v drugem valu okužb v tej sezoni pri Domžalčanih, zbolel je takoj za trenerjem Dejanom Djuranovićem. "V ponedeljek sem trening oddelal normalno, potem pa se mi je čez noč zvišala telesna temperatura, bolela me je glava, zjutraj sem poklical zdravnika in mi je dal napotke za naprej," se spominja branilec, ki letos še ni igral na uradni tekmi, saj okreva po poškodbi kolena.

"Prve tri dni sem bil zelo slaboten, imel sem bolečine po telesu, nisem imel moči, bolele so me mišice. Potem pa se je stanje izboljšalo," je svojo izkušnjo s covidom-19 predstavil Klemenčič. Po skoraj dveh tednih brez vadbe na igrišču in štirih dneh slabega počutja je na treningu opazil, da je izgubil nekaj moči. "Prvi teden se je poznalo, da sem deset dni ležal, nisem mogel začeti na polno. Hkrati je zame še težje, ker sem v postopku rehabilitacije kolena, zato nisem stoodstotno pripravljen," nam je dejal nekdanji član Triglava in Celja.

Zadnjo prvenstveno tekmo je Tilen Klemenčič (levo) odigral decembra lani, med okrevanjem po poškodbi kolena pa je prebolel še covid-19.
Sherpa

V Domžalah se še niso odločili za posebne preiskave zdravstvenega stanja nogometašev, ki so preboleli covid, so pa bili igralci večkrat testirani. "Pri soigralcih, ki so zboleli za mano, so opravili TGM-meritve, preverili so odzivnost mišic," nam je zaupal Klemenčič. Covid-19 pa ne vpliva le na fizično stanje športnika, ampak tudi na njegovo mentalno zdravje. "Posledice so zagotovo bile. Ekipa se en mesec ni mogla sestaviti, vseskozi je kdo manjkal, nisi bil del garderobe. Tudi na psiho je to vplivalo, ker vemo, kaj vse se je že dogajalo po svetu. Ni ravno fino," je še dejal nogometaš kluba, ki letos praznuje okroglo obletnico - sto let organiziranega nogometa v mestu.

Jutrišnji obračun bo derbi začelja lestvice. Oba kluba sta doslej zbrala devet točk, Aluminij na desetih tekmah, Domžale na devetih. Zmaga na preloženem dvoboju devetega kroga prinaša priključek k sredini lestvice. "Proti Aluminiju bomo več ali manj kompletni, ta tekma je za nas zelo pomembna, s šestimi točkami z obeh prestavljenih tekem bi se povzpeli po lestvici, zato je motiv za nas zdaj še večji. Upam na najboljše," pravi Tilen Klemenčič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta