Poslovil se je dobri duh Ljudskega vrta: Milan Žurman izgubil bitko z zahrbtno boleznijo

ŠR
11.04.2024 10:08

V 64. letu starosti se je poslovil nekdanji napadalec vijoličastih in dolgoletni trener mlajših selekcij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milan Žurman je za Maribor na 276 tekem in dosegel 82 golov.
Igor Napast

Z žalostno novico se je začel dan za ljubitelje nogometa v Mariboru. Umrl je Milan Žurman, nekdanji nogometaš vijoličastih in nato dolgoletni trener v mladinskem pogonu kluba iz Ljudskega vrta. Kot so sporočili iz NK Maribor je priljubljeni Migo, ki je še 13. marca na igrišču vodil njihovo selekcijo do 15 let, izgubil bitko z zahrbtno boleznijo.

Odličen napadalec je za Maribor v dveh obdobjih odigral 276 tekem in dosegel 82 golov, zadnje štiri v sezoni 1996/97, ko so vijoličasti prvič osvojili naslov slovenskega prvaka. "Dobri duh Ljudskega vrta, ki je s človeško vedrino in pozitivno energijo navdihnil vse okrog sebe, je zaznamoval različna obdobja v vijoličastem. Najprej osemdeseta leta, po rednem nastopanju in učinkovitosti. Kot gonilna sila zahtevnega projekta, ko se je v Ljudskem vrtu začelo novo poglavje s poudarkom na mlajših nogometaših. Milan Žurman se je odlikoval s hitrostjo, močnim in natančnim udarcem. Mreže je tresel v vlogi napadalca ali ofenzivno usmerjenega zveznega igralca," so o Žurmanu, ki je v slovenski ligi igral tudi za velenjski Rudar, zapisali v NK Maribor. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta