Postavljanje temeljev slovenske hokejske prihodnosti

STA
06.11.2023 17:38

Hokejska reprezentanca bo ta teden prvič v tej sezoni aktivna, in to pod vodstvom novega selektorja Eda Terglava

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edo Terglav bo na turnirju od četrtka do sobote rise vodil proti Italiji, Ukrajini in Madžarski.
Hzs

Hokejska reprezentanca pod novim vodstvom, poleg selektorja Eda Terglava sta v njej še pomočnika Mitja Šivic in Mitja Robar, se je danes zbrala v tradicionalni bazi na Bledu. Igralci bodo tam opravili tridnevne priprave pred odhodom na Madžarsko. V Budimpešti bo namreč od četrtka do sobote sodelovala na prijateljskem turnirju.

Terglav je za svojo prvo akcijo v vlogi selektorja na seznam uvrstil vratarja Žana Usa in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnovića, Kristjana Čepona, Jana Čosića, Nejca Stojana, Bineta Mašiča, Marka Čepona, Nika Širovnika in Žigo Urukala ter napadalce Martina Bohinca, Žana Jezovška, Erika Svetino, Marcela Mahkovca, Roka Kapla, Žigo Mehleta, Jureta Povšeta, Nika Simšiča, Jako Sodjo, Jako Šturma, Roka Macuha, Luko Mavra, Blaža Tomaževiča in Matica Töröka. Naknadno je Terglav vpoklical še Miho Zajca, Miha Logar, ki naj bi zamenjal poškodovanega Marka Čepona, pa se zbora ne bo udeležil, saj je poškodovan tudi sam.

"Zame je velika stvar v moji karieri, da sem glavni trener. Zelo ponosen sem na to. Komaj čakam, da se ta zgodba začne. Pomembno je, da so tukaj vse ekipe, člani, U18, U20, da vidim, kako delajo ostali in da spoznam te nove fante, ki so zdaj vpoklicani," je na novinarski konferenci na Bledu dejal novi selektor Terglav: "Vedno je bila želja, da bi bil nekoč na tem položaju. Vedno sem ostal v korektnih odnosih in v stikih z zvezo. Seveda sem bil malo presenečen ob klicu. Ni bilo veliko časa za razmislek, pogovorili smo se tudi doma. Veseli so bili zame, za trenerja je to nekaj posebnega. Tudi v Franciji, kjer delam za Grenoble, to veliko pomeni. Odločitev je bila zelo lahka." Spremljal je že igralce SŽ Olimpije in Sija Acronija Jesenic, zdaj bo imel priložnost spremljati še tiste, ki jih je vpoklical in jih še ni videl igrati: "Vem, kje približno smo. Nisem bil doma že skoraj tri leta, a danes lahko vidiš vsako tekmo, to ni več nobena težava."

Slovenija se bo v Budimpešti za začetek v četrtek ob 15. uri pomerila z Italijo, dan pozneje ob isti uri z Ukrajino, v soboto, 11. novembra, pa jo čaka še dvoboj z domačini Madžari ob 17. uri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta