Pred finalom DP v namiznem tenisu: Izkušnje proti mladosti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
25.05.2024 06:30

Na prvi finalni tekmi državnega prvenstva bosta danes ob 17. uri v dvorani Tabor igrali ekipi ŽNTK Maribor in Savinje Luče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Komac kljub 54 letom prikazuje odlične igre.
Andrej Petelinšek

Namiznoteniški igralci ŽNTK Maribor in Savinje Luče se bodo danes ob 17. uri v dvorani Tabor udarili na prvi finalni tekmi državnega prvenstva. Mariborčani, aktualni državni prvaki, bodo naskakovali že dvanajsti naslov, Lučani prvega. Savinja je v prvem delu prvenstva s 26 točkami na 18 tekmah osvojila četrto mesto, Maribor pa s 30 točkami drugo. Branilci naslova so se v finale uvrstili po dveh polfinalnih zmagah proti ekipi ŠD SU Novo mesto, Lučani pa so bili dvakrat boljši od Murske Sobote. Za naslov sta potrebni dve zmagi, druga tekma bo prihodnjo sredo v Lučah, morebitna tretja pa 15. junija v Mariboru. 

Na današnji tekmi bosta na tehtnici izkušenost in mladost. Trije igralci Maribora imajo skupaj 129 let (Gregor Komac 54, Matevž Črepnjak 39, Tomaž Roudi 36), trije igralci Savinje pa skupaj 52 let (Domen Hohnjec 18, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik pa po 17). V prvem delu prvenstva sta se ekipi Maribora in Savinje pomerili dvakrat, v Mariboru je bilo 4:1 za Savinjo, v Lučah 4:3 za Maribor, a na tej tekmi ni igral tedaj poškodovani Podobnik. 

"V ekipi Savinje izstopata reprezentanta Vovk Petrovski in Podobnik, njihova šibka točka je Hohnjec. Petrovski in Podobnik sta letošnja državna prvaka v dvojicah, tudi sicer igrata zelo dobro, tako da nas čaka visoka, a ne nepremagljiva ovira. Recepta, kako jih premagati, ni, je pa bolj kot ne jasno, da mora vsaj eden iz naše ekipe dobiti dva posamična dvoboja. Morda je rahla prednost na naši strani tudi dejstvo, da smo vajeni igrati v finalih, za Lučane pa bo to prvič," je pojasnil Gregor Komac.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta