Pred vrati je rokometna liga prvakov, Celjani za začetek na neugoden danski teren

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
13.09.2023 06:10

"Ranjeni" Celjani nocoj začnejo evropsko pot v elitni ligi prvakov. Prvi test jih čaka pri danskemu prvaku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rokometaši Celja izgubili
V soboto so v domačem Zlatorogu doživeli hladen tuš in izgubili proti Trebanjcem.
Igor Napast

Po neuspešnem uvodu v državno rokometno prvenstvo so Celjani včeraj krenili proti Danski, kjer jih nocoj ob 20.45 proti GOG-u čaka prvi test v elitni ligi prvakov. V Hamletovo deželo so kljub sobotnemu spodrsljaju proti Trimu, ki jih je v Zlatorogu premagal s štirimi zadetki razlike, krenili osredotočeni in prepričani, da tista tekma ni vplivala na razpoloženje. Močno pomlajena in spremenjena ekipa "pivovarjev", ki vsako sezono začne z najvišjimi možnimi cilji, računa, da bo tudi v letošnji sezoni padel kakšen evropski velikan. Lani so na 14 tekmah zabeležili tri zmage, najbolj izstopa pa gotovo domača nad Kielom.

Za ekipo stojimo

Letos jim je žreb namenil skupino B, poleg danskega GOG-a pa v njej nastopajo še Barcelona, Magdeburg, Montpellier, Veszprem, Porto in Wisla Plock. Da bo že prvi obračun izjemno zahteven, je prepričan celjski trener Alem Toskić, ki o danskemu prvaku govori s superlativi. "Sezono so odprli z osvojitvijo superpokala in imajo visoke ambicije. Na Dansko ne potujemo z belo zastavo, nimamo kaj izgubiti in tako bomo šli v tekmo," pravi Toske. Celje je v letošnjo sezono krenilo z resnično mlado ekipo in brez nekaterih ključnih mož, motorjev iz lanske sezone. Veliko pove že podatek, da je povprečna starost igralcev komaj 22 let. Danci, na drugi strani, imajo precej več izkušenj, njihov najstarejši, legendarni srednji zunanji Morten Olsen jih šteje že 38. "Imamo zelo mlado in neizkušeno ekipo, a to ekipo smo izbrali mi in vsi skupaj stojimo za njo. Vemo, da so v ligi prvakov zelo močne ekipe, tam morajo fantje predvsem nabirati izkušnje, ki nam bodo pomagale za naprej. Naša naloga je, da damo vse od sebe. Sigurno se ne bomo pred nobeno tekmo predali," še sporoča Toskić

Skandinavski, hiter rokomet

Da po zadnji tekmi za pripravo na nasprotnika niso imeli veliko časa, pa poudarja Tadej Mazej, ki igra na položaju levega krila in je eden redkih, ki so v kadru Celja že več sezon. "Sedaj si bodo tekme sledile na tri dni. Mislim pa, da smo nasprotnika vseeno dobro analizirali. Gre za klasično skandinavsko ekipo, ki goji hiter rokomet. Skušali bomo pokazati našo najboljšo predstavo in upajmo na najboljši rezultat," je pred odhodom proti severu Evrope povedal Mazej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta