Preimenovane bankirke na test k evropskim prvakinjam

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.09.2024 07:00

Mariborske odbojkarice ostajajo še naprej bankirke, vendar bodo igrale pod novim nazivom - OK OTP banka Branik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izo Mlakar (v napadu) in njene soigralke ob koncu tedna čaka turnir v Italiji. 
Andrej Petelinšek

Po skoraj mesecu priprav se za mariborske odbojkarice prične obdobje pripravljalnih tekem, ki bo trajalo do prvih oktobrskih dni, ko se začne novo državno prvenstvo. Mariborske bankirke v novo sezono vstopajo pod novim nazivom - sicer še ostajajo bankirke, a bodo namesto naziva OK Nova KBM Branik igrale pod nazivom OK OTP banka Branik. Prva preizkušnja Mariborčanke čaka ob koncu tega tedna, ko bodo igrale na izjemno kakovostnem turnirju v štiri ure oddaljenem italijanskem mestu Conegliano. Ob Mariborčankah in ekipi prirediteljice turnirja, Imoco Volleyju, bosta igrali še ekipi nemškega Dresdnerja in srbskega Lajkovca. 

Ekipa Imoco Conegliano je večkratna evropska in italijanska prvakinja, tudi aktualna prvakinja Italije in zmagovalka lige prvakinj. V ekipi igrajo zvezdnice svetovne odbojke; letos je ekipo okrepila še brazilska superzvezdnica Gabriela Braga Guimarães, ki je minulo sezono igrala pri turškem Vakifbanku. Mariborčanke so že igrale proti ekipi Imoca leta 2014 v osmini finala pokala Cev - v Coneglianu je bilo 3:0 za gostiteljice, v Lukni 3:2 za mariborsko vrsto, kar pa je bila pirova zmaga. "Štejemo si v veliko čast, da smo dobili vabilo na turnir od tako uglednega kluba, kot je Imoco Volley. Tudi Dresdner in Lajkovac sta zelo kakovostna kluba. Ekipa Dresdnerja je večkratna nemška prvakinja. Zanjo je denimo igrala tudi Saša Planinšec, v letošnji sezoni sta jo okrepili slovenski reprezentantki Eva Zatković in naša nekdanja igralka Lorena Lorber Fijok. Še posebej smo ponosni, da bo za nemški klub igrala Lorber Fijokova, ki je bila vzgojena v našem klubu, kar dokazuje, da dobro delamo z mladimi in sledimo začrtani poti. Moč ekipe Lajkovca pa smo spoznali lani, ko je igrala na turnirju v Mariboru," je povedal direktor OK OTP banka Branik Mitja Koželj

Bankirke bodo v Coneglianu v soboto igrale proti Dresdnu, na drugi sobotni tekmi se bosta pomerili ekipi Imoca in Lajkovca, v nedeljo pa Mariborčanke čaka tekma za prvo ali za tretje mesto. 

"Veselimo se turnirja. Glede na to, da v pripravljalnem obdobju ekipa ni odigrala nobene tekme, bo turnir priložnost, da preverimo, kakšna je pripravljenost igralk. V igralskem kadru so nastale spremembe. Klub so zapustile kapetanka ekipe, sprejemalka Monika Potokar, ki bo igrala v Grčiji, srbska podajalka Andrea Tišma in sprejemalka Tali Lekše, ki je odbojki pomahala v slovo. Nove igralke so podajalka Žana Ivana Halužan Sagadin, ki je prišla iz Formisa, Nika Jularić, ki je nazadnje igrala za hrvaški Kelteks, in srbska sprejemalka Sonja Danilović, ki je bila nazadnje članica srbskega kluba Omladinac Novi Banovci," je pojasnil trener bankirk Žiga Kos. Ob omenjenih treh odbojkaricah sta se članski ekipi pridružili še nadarjeni igralki mladinske klubske ekipe in reprezentantki Lira Pukl Verdel (do 17 let) in Lorena Kešelj (do 18 let). "V Coneglianu želimo prikazati čim boljšo igro. Turnir bo, tudi zaradi nove podajalke, priložnost za uigravanje ekipe," je dodal Kos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta