Premier liga: Liverpool ohranil matematične možnosti za prvaka

STA, J.K.
05.05.2024 19:50

Da se prvenstvo končuje, je zagotovo žal navijačem Chelseaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Na derbiju 36. kroga angleškega nogometnega prvenstva je Liverpool s 4:2 premagal Tottenham in s tem dva kroga pred koncem ohranil matematične možnosti, da osvoji naslov prvaka. A glede na to, kako v zadnjem času igrata Arsenal in Manchester City, ki imata pet oziroma štiri točke prednosti, City tudi tekmo manj, v takšen razplet ne verjame nihče.

Je pa Liverpool svojim navijačem na derbiju vendarle pripravil lepe trenutke. V dveh tretjinah tekme je goste iz Londona povsem nadigral, povedel s 4:0, njihovo vodstvo pa bilo glede na priložnosti lahko še dosti višje. Toda po zelo lepem golu Harveyja Elliotta, ki je z 21 metrov žogo poslal pod stičišče vratnice in prečke, in po nekaj menjavah v enajsterici so domači popustili in tekmecem dopustili, da so se približali. Imeli so še dve priložnosti, da bi prišli še bližje, a so ju zapravili.

Reuters

Tottenham tako ni izkoristil spodrsljaja Aston Ville, ki je z 0:1 izgubila na gostovanju pri Brightonu, ta je zmagal z golom Joaa Pedra (malo pred tem je zastreljal enajstmetrovko), in po četrtem zaporednem prvenstvenem porazu zanjo v boju za četrto mesto in ligo prvakov s tekmo manj še vedno zaostaja velikih in zdaj že skoraj nedosegljivih sedem točk.

Reuters

Da se prvenstvo končuje, je zagotovo žal navijačem Chelseaja. Njihovi ljubljenci v zadnjem času kažejo odlične predstave, tokrat so kar s 5:0 dobili londonski obračun z West Hamom. Dva gola je dosegel Nicolas Jackson, oba je prispeval v drugem polčasu, potem ko je Chelsea že vodil s 3:0.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta