Prenesti dosežke iz dvoranske sezone na prosto - in uspehi ne bodo izostali

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.02.2024 19:31

Nekateri atleti in atletinje AK Poljane Maribor so na tekmovanjih v dvorani dosegali nove državne rekorde ali izboljšali osebne

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žan Ogrinc, Nina Turčin in Eva Vivid z optimizmom zrejo v sezono na prostem.
Igor Napast

Dvoranska sezona je bila za atlete in atletinje AK Poljane Maribor zelo uspešna. Najboljši so na različnih tekmovanjih posegali po najvišjih mestih, nekateri so dosegli nove državne rekorde ali izboljšali osebne. O njihovih dosežkih sta spregovorila Ladislav Mesarič, predsednik AK Poljane in od nedavnega tudi predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, ter nekdanji odlični atlet in sedaj uspešni trener Sebastijan Jagarinec. 

"Veliko vlagamo v mlade, zato imamo več reprezentantov v mlajših starostnih kategorijah, po daljšem času smo imeli na troboju v Beogradu dva članska reprezentanta (Ogrinc, Štajmec). Tu sta še tekačica na 400 m Karolina Zbičajnik, ki je lani jeseni iz AD Štajerska prestopila v AK Poljane, in metalka kopja Eva Vivod, ki se je vrnila s študija v ZDA in po le nekaj mesecih treninga pred kratkim osvojila naslov državne prvakinje. Dvoranski dosežki naših atletov in atletinj so zelo spodbudni. Lahko se zgodi, da bo Maribor po več letih spet imel olimpijca v kraljici športov. Kandidatki sta Zbičajnikova in Vivodova," je pojasnil Ladislav Mesarič. Ob omenjenih atletinjah so v klubu še posebno zadovoljni z napredkom in dosežki Žana Ogrinca, Nine Turčin in Nika Štajmeca. "Ogrinc postavlja državne rekorde kot za stavo, denimo 800 metrov je pretekel v času 1:49,31 in izpolnil normo za svetovno prvenstvo za mladince do 20 let v Peruju, Turčinova je v teku na 800 metrov s časom 2:11,61 izboljšala osebni rekord in izpolnila normo za evropsko prvenstvo do 18 let v Banski Bistrici, Štajmec vidno napreduje v suvanju krogle in ruši osebne rekorde. Naj dodam, da je Oskar Petak postavil državni rekord na 600 metrov za starejše mladince, novi rekord za starejše mladince pa je postavila tudi štafeta 4x400 metrov, za katero so tekli Žan Ogrinc, Žan Stajan, Oskar Petak in Matija Milosavljević. Poglavje zase je Vivodova, zelo zadovoljni smo, da se je vrnila k atletiki, osvojila je naslov državne prvakinje z obetavnim rezultatom 55,70 metra, si zagotovila nastop na evropskem pokalu v metih na Portugalskem in na balkanskem prvenstvu," je pojasnil Sebastijan Jagarinec.  

Na tiskovni konferenci so spregovorili o dvoranskih dosežkih in o pričakovanjih v nadaljevanju sezone, od leve: Sebastijan Jagarinec, Žan Ogrinc, Ladislav Mesarič, Nina Turčin in Eva Vivod.
Igor Napast

"Z dvoransko sezono sem izjemno zadovoljen. Verjamem, da bom dobro pripravljenost prenesel tudi na tekmovanja na prostem. Želim napredovati, motivacije mi ne manjka," je dejal Žan Ogrinc. "Veseli me, da so moji rezultati iz tekme v tekmo boljši, kar mi utrjuje samozavest, in prepričana sem, da bom tudi na tekmovanjih na prostem uspešna," je povedala Nina Turčin. "Po vrnitvi s študija v ZDA se je v meni prebudila želja po resnem nadaljevanju atletske poti. Na državnem prvenstvu sem nastopila zelo dobro, a vem, da lahko dosežem še veliko boljši rezultat. Po enajstih letih želim izboljšati osebni rekord in morda tudi preseči daljavo 60 metrov, kar se mi zdi uresničljiv cilj," je optimistka Eva Vivod.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta