Prestopni rok: V Ljudskem vrtu še en nekdanji član Hajduka, Mutavčić bo kariero nadaljeval v rumenem

M.D.
02.08.2022 19:05

Maribor je predstavil novo okrepitev, iz Slavena Belupa k prvakom prihaja 21-letni napadalni vezist Marin Laušić. Mirko Mutavčić je podpisal dvoletno pogodbo z Domžalami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V pretekli sezoni je Marin Laušić za klub iz Koprivnice na 23 tekmah prve hrvaške lige dosegel dva gola in dvakrat podal za gol.
NK Maribor

Zamenjavo za Nina Žuglja, ki je včeraj uradno postal član norveškega Bodo/Glimta, je športni direktor vijoličastih našel na Hrvaškem. Po Roko Baturini in Ivanu Brniću je Marin Laušić tretji Splitčan, ki je to poletje okrepil Maribor. Mladi hrvaški reprezentant je izkušnje nabiral v mlajših selekcijah Hajduka, Solina in Slaven Belupa, v članski konkurenci pa je igral za Solin in Slaven Belupo. V pretekli sezoni je za klub iz Koprivnice na 23 tekmah prve hrvaške lige dosegel dva gola in dvakrat podal za gol. Enaindvajsetletnik igra na več mestih v zvezni vrsti ter tudi v konici napada.

"Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, je Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu," je novinca za spletno stran kluba predstavil športni direktor Marko Šuler.

Že v četrtek bo Laušić na voljo Radovanu Karanoviću. Za klubsko spletno stran je Dalmatinec dejal, da po ponudbi Maribora ni imel pomislekov. "Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prvenstvu. Izziv je velik, motivov ne manjka. Oddelal sem priprave, prihajam v delovnem ritmu, tako da ne bom v zaostanku glede telesne pripravljenosti. V zvezni vrsti lahko igram v središčnem delu ali na krilnem položaju, trener pa bo presodil, kje lahko prispevam največji delež," je ob predstavitvi povedal Marin Laušić, ki si je za igranje za vijoličaste izbral številko 30.

Pred prihodom Hrvata so v Ljudskem vrtu naznanili, da vijoličaste po šestih letih zapušča Mirko Mutavčić. Odhaja v Domžale, od koder je pred dnevi v štajersko prestolnico prišel Andraž Žinić, ki igra na mestu desnega bočnega branilca. Mutavčić je z rumeno družino podpisal pogodbo za dve leti.

"Sklenjen je dogovor o prestopu, ki ustreza vsem trem stranem. Ob poštenem odnosu do dela je prav, da Mirku omogočimo, da si poišče nov izziv. V Mariboru iz takšnih ali drugačnih razlogov ni uspel razviti povsem potenciala, ki ga ima, tukajšnje zahteve so specifične, svoje opravi tudi teža dresa. Ponavadi pri mladih igralcih menjave okolja vplivajo pozitivno in verjamem, da smo ob dogovoru z Domžalami našli pravo rešitev, ki za Mirka pomeni najprimernejši naslednji korak. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti," je ob odhodu Mutavčića pojasnil Šuler.

"Zahvaljujem se klubu za skupno obdobje. Doživel sem prijetne trenutke, spoznal čudovite ljudi, sklenil številna prijateljstva in naredil pomembne korake na nogometni razvojni poti. Prišel sem kot mlad fant, odhajam z dragocenimi izkušnjami, s katerimi mi bo lažje nadaljevati kariero. Soigralcem, strokovnemu štabu, vodstvu kluba, navijačem želim vse najlepše v prihodnje. Vesel sem, da sem bil del vijol'čne zgodbe, ki je imela vrhunec ob osvojitvi naslova prvaka. Odslej se bomo srečevali na slovenskih igriščih na nasprotnih straneh, a bo za vedno ob hvaležnosti ostalo spoštovanje za skupne trenutke," je ob slovesu dejal Mutavčić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta