Žreb kvalifikacij za evropske pokale: Maribor v primeru zmage nad Finci z nekdanjim moštvom svojega branilca

M.D., STA
02.08.2022 13:30

V Nyonu so predstavniki vijoličastih izvedeli, kdo so možni nasprotniki slovenskih prvakov v zadnji rundi kvalifikacij za evropsko ligo in konferenčno ligo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Sikošek je na Dansko prestopil januarja 2017. 
Igor Napast

Nogometaši Maribora bodo v kvalifikacijah evropske lige v tretjem predkrogu igrali s finsko ekipo HJK Helsinki, v primeru zmage pa v zadnjem odločilnem dvoboju za nastop v skupinskem delu tekmovanja s Silkeborgom iz Danske, je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze v švicarskem Nyonu. V primeru poraza proti finskim prvakom se bodo vijoličasti pomerili z zmagovalcem dvoboja Cluj - Šahtjor Soligorsk.

Za Silkeborg je kot posojen nogometaš Bröndbyja v sezoni 2017/2018 igral bočni branilec Maribora Gregor Sikošek. Tekme tretjega kroga bodo 4. in 11. avgusta, zadnjega pa 18. in 25. avgusta.

Nogometaši Maribora so 26. julija na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij evropske lige v Kišinjovu izgubili proti Šerifu iz Tiraspola z 0:1 (0:0). Na prvi tekmi tednom dni prej v štajerski prestolnici sta se prvaka Slovenije in Moldavije razšla brez golov. V prvem predkrogu lige prvakov so Mariborčani premagali beloruski Šahtjor in si s tem zagotovili vsaj osem tekem v Evropi v tej jeseni. Zmaga v enem od zadnjih dveh rund kvalifikacij pa Mariborčanom prinaša evropsko jesen in še vsaj šest mednarodnih obračunov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta