Priprave na Euro 2024: Reprezentanca v ZDA dan kasneje, marca v Stožicah s Portugalsko

M. D.
18.01.2024 19:10

Zaradi odpovedi sredinega leta iz Frankfurta v Houston se je slovenska izbrana vrsta v ZDA odpravila danes. Nogometna zveza Slovenije (NZS) potrdila pripravljalni obračun med Slovenijo in evropskimi prvaki iz leta 2016.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marca se bodo Slovenci v Ljubljani pomerili s Portugalsko.
Reuters

Tako kot nogometaši Olimpije, ki bi morali v sredo iz Münchna poleteti proti Turčiji, so tudi člani slovenske nogometne reprezentance morali na pot iz Nemčije dan kasneje. Sredin let Frankfurt-Houston je bil zaradi vremenskih težav v Nemčiji odpovedan, četa Matjaža Keka, sestavljena pretežno iz nogometašev iz prve slovenske lige, je zato proti Teksasu krenila danes.

Slovenci so v Dekanih od zbora 14. januarja opravili pet treningov, po dva v ponedeljek in torek ter enega v sredo. Prihod v reprezentančno bazo v San Antoniu, kjer se bo Slovenija v soboto pomerila z ZDA, je bil tako prestavljen na pozne četrtkove ure. Med potniki v ZDA pa ni vezista Aluminija Sandra Jovanovića, ki je zaradi bolezni zapustil reprezentanco.

V četrtek je NZS sporočila, da so s Portugalsko nogometno zvezo sklenili dogovor o igranju pripravljalne tekme v Ljubljani. Obračun bo v Stožicah 26. marca. "Portugalska bi v Sloveniji morala gostovati že leta 2020, ko sta nogometni zvezi prav tako že dosegli dogovor o gostovanju evropskih prvakov iz leta 2016, tekma pa je bila nato preložena za nedoločen čas zaradi takratne epidemije koronavirusa," so zapisali pri NZS in dodali, da si je za to tekmo ob obeležitvi stote obletnice krovne nogometne organizacije v Sloveniji močno prizadeval njen predsednik Radenko Mijatović.

Slovenija in Portugalska se bosta pomerili prvič, v Ljubljani pa gre na pripravljalni tekmi za Euro 2024 pričakovati nekaj zvezdnikov svetovnega nogometa, na čelu z rekorderjem po številu nastopov (205) in zadetkov (128) za Portugalsko, kapetanom Cristianom Ronaldom, pa zvezdnikoma Manchester Cityja Bernardom Silvo in Rubenom Diasom, igralcem Manchester Uniteda Brunom Fernandesom in napadalcem PSG-ja Goncalom Ramosom.

Portugalska je sedma reprezentanca na lestvici Mednarodne nogometne zveze, od januarja lani jo vodi Roberto Martinez. Prodaja vstopnic za obračun v Stožicah se bo začela v prvi polovici februarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta