Slovenski nogometaši na ameriški misiji: Izkušnja, ob kateri se da uživati

ŠR, STA
17.01.2024 20:15

Matjaž Kek je v Teksas odpeljal ekipo, sestavljeno pretežno z nogometaši iz slovenske lige

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor in njegovi sodelavci bodo čez lužo preverili, kaj zmorejo nogometaši s širšega spiska. 
Robert Balen

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je v Teksas odpeljal zelo spremenjeno izbrano vrsto, ki jo v soboto ob 21. uri po slovenskem času čaka prijateljska tekma s prav tako precej predrugačeno zasedbo ZDA. Glavni cilj januarske akcije je vpogled v nabor igralcev, ki sicer niso (redni) reprezentanti. Ekipa, sestavljena pretežno iz igralcev prve lige in nogometašev tujih klubov, ki so jim zunaj uradnega termina mednarodne nogometne zveze Fife dovolili na zbor, je v začetku tedna vadila v Dekanih, selektor pa je imel na voljo praktično vse vpoklicane igralce, le Mitja Ilenič, ki nastopa za New York FC, se bo soigralcem pridružil v San Antoniu.

Med tistimi, ki že imajo izkušnje z igranjem v slovenski izbrani vrsti, je Andres Vombergar. Napadalec, ki trenutno igra za Ittihad Kalbo v Združenih arabskih emiratih, je bil v reprezentanci nazadnje marca 2023. "Vesel sem, da sem spet tukaj. Upam, da bomo igralci, ki smo tu, izkoristili to zimo, da pustimo čim boljši vtis. Prišel sem uživat v reprezentanco, s ciljem, da pridem spet v poštev pri selektorju," je dejal nekdanji član Olimpije, ki potihoma upa, da bi se znašel tudi na seznamu za evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Eden tistih, ki trka na reprezentančna vrata in ga je tudi Kek večkrat že omenil, je vezist vodilne ekipe prve lige, Celja, Mark Zabukovnik. "Odkar sem prejel klic selektorja, sem se zelo veselil reprezentančne akcije. Ko od malega hodiš na tekme reprezentance, kot nogometaš upaš, da boš nekoč prišel do te ravni. To bo lepa izkušnja, ki jo bom skušal kar najbolje izkoristiti, ob tem pa v njej tudi uživati," je dejal 23-letnik.

Slovenska vrsta se je v ZDA prek Frankfurta odpravila v Houston, od tam pa še do San Antonia, kjer se bo v soboto na stadionu Toyota Field s kapaciteto približno 8000 gledalcev merila z ZDA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta