Prestopni rok: Za Maribor podpisal nekdanji član Lorienta in Rennesa

M.D.
16.01.2024 11:19

Kot najstnik je Redwan Bourles vpisal štiri nastope v francoski prvi ligi, z vijoličastimi je pogodbo sklenil do poletja 2026. Šuler je 21-letnika predstavil kot hitrega in drznega nogometaša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Redwan Bourles v dresu Lorienta.
Profimedia

Četrti novinec to zimo v vrstah Maribora je 21-letni Francoz maroških korenin Redwan Bourles, ki igra na mestu krilnega napadalca ali napadalnega vezista. Nekdanji član Rennesa in Lorienta, za katerega je štirikrat zaigral v prvi francoski ligi, je v Ljudski vrt prišel kot prosti nogometaš, pogodba z Rennesom - bil je član B ekipe tega kluba - mu je potekla julija lani, z Mariborčani pa je podpisal pogodbo do poletja 2026.

"Želeli smo dodati igralca z nekoliko drugačnimi značilnostmi, kot jih imamo v trenutnem kadru. Redwan ima hitrost, drznost. Gre za mladega igralca, ki je pokazal nadarjenost, a mu je kot najstniku igranje v prvi francoski ligi še pomenilo prevelik korak. Zdaj išče nove izzive, pripeljan je kot dodatna rešitev ob Barišiću in Božiću. Lahko igra na levi strani, a tudi v sredini, za napadalcem. Moštvu se je priključil z današnjim dnem in bo že med potniki v Turčijo. Prihaja v drugo okolje, tako da bo potreboval nekaj časa za prilagajanje, ki ga bo tudi dobil. Verjamem pa, da nam bo prinesel raznovrstnost in pomeni naložbo za prihodnost," je za spletno stran kluba nogometaša rojenega v Lorientu predstavil športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

"Prihod v Maribor pomeni zame pomemben korak naprej in prinaša dobro priložnost zame kot mladega igralca. V jesenskem delu nisem igral in si želim priboriti igralne minute, tako da sem z veseljem sprejel izziv, da se uveljavim pri največjem klubu v Sloveniji, z bogato tradicijo. Prvi vtisi so odlični, vsi so me lepo sprejeli in z velikim motivom sem začel novo zgodbo," je za klubsko spletno stran dejal Redwan Bourles.

Danes ob 15. uri se bodo Mariborčani na prvi pripravljalni tekmi v letu v Lendavi pomerili z Nafto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta