Prva liga: Mura bo gostila ranjeno Olimpijo, v Rogaški Slatini derbi začelja

Mi.Da.
09.03.2024 05:01

V 25. krogu ob štajerskem derbiju še nekaj zanimivih dvobojev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rogaška po remiju z Mariborom igra vse bolje.
Igor Napast

Ob štajerskem derbiju v Celju bosta v 25. krogu prve lige največ pozornosti zagotovo deležna obračun Mure in Olimpije na Fazaneriji ter dvoboj začelja lestvice med Rogaško in Radomljami. Krog bosta danes ob 15. uri odprla Bravo, ki z dvema točkama zaostanka drži stik z Mariborom na tretjem mestu lestvice, in Aluminij, ki ima pred devetimi Radomljami tri točke prednosti, zato bi Kidričanom dober izkupiček iz Šiške še kako ustrezal v boju za obstanek.

V tem boju se bosta v nedeljo ob 13. uri ob meji s Hrvaško pomerila neposredna tekmeca, zadnja Rogaška in predzadnje Radomlje. Slatinčani so v prejšnjem krogu premagali Koper, med tednom so napredovali v pokalu, ko so v zadnjih sekundah podaljška premagali Nafto. "Veliko lažje je delati, ko so rezultati pozitivni, zato z nestrpnostjo pričakujemo nedeljsko tekmo. Gledalce vabim, da nas pridejo bodrit in nam pomagajo do pozitivnega rezultata," je dejal trener Rogaške Oskar Drobne. Tudi Radomljani odhajajo na gostovanje dobro razpoloženi, saj so v pokalu izločili favorizirani Maribor.

Ob 15. uri bo v nedeljo v Murski Soboti sledil dvoboj Mure, ki je v pokalu izločila Čardo, in Olimpije, ki je izpadla proti Kopru. Muraši v prvenstvu ne blestijo, pod taktirko novega trenerja Antona Žlogarja so remizirali z Radomljami in izgubili proti Aluminiju. "Vsaka zmaga prinaša nekaj dobrega, pokal je pokal, ne glede na nasprotnika. Glede na situacijo, v kateri je z vsemi podedovanimi težavami ekipa, me veseli pristop nogometašev. Zdaj moramo razmišljati o prvenstvu, pot do konca je še dolga. Čeprav vsi gledamo lestvico, se moramo obremenjevati s podobo na igrišču. Ni tako slaba, so pa bili slabši rezultati. Ekipa ustvarja precej priložnosti, nasprotnikom pa na treh tekmah nismo pustili veliko možnosti za zadetek," je optimističen Žlogar, ki se s težavami zeleno-belih ne obremenjuje.

V zadnjem obračunu tega konca tedna se bosta jutri ob 20.15 ob Kamniški Bistrici pomerila Domžale in Koper, ki sta na lestvici skupaj, a ju loči osem točk. Glede na spremenljivo formo obeh moštev je težko napovedati, kdo je favorit. Domžalčani potrebujejo zmago, da povečajo prednost pred ekipami na dnu lestvice, Koprčani pa bi z njo še ohranili stik z mesti, ki vodijo v Evropo, a se jim pot do mednarodnih tekmovanj po zmagi nad Olimpijo odpira tudi v pokalu. (mida)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta