Prva liga: V Celju, Kopru in Domžalah skupaj 19 golov, Mura zapravila dva gola prednosti

M.D.
20.10.2024 21:29

Olimpija z zmago v Lendavi ostaja na vrhu, Celjani v 17 minutah proti murašem dosegli 4 gole

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Albert Riera se je po zmagi nad Muro obregnil ob besede nekdanjega trenerja Maribora Anteja Šimundže.
Andrej Petelinšek

V petih tekmah 12. kroga prve lige je bilo doseženih 21 golov, kar 19 od teh na tekmah med Celjem in Muro (4:3), Koprom in Primorjem (3:4) ter Domžalami in Radomljami (1:4). Muraši so na stadionu Z'dežele začeli odlično in po dveh golih nekdanjega grofa Daria Vizingerja vodili z 2:0, toda med 63. in 80. minuto so varovanci Alberta Riere dosegli kar štiri gole, zadeli so Mario Kvesić, Armandas Kučys, Damjan Vuklišević in Aljoša Matko. Celjani so obračun končali z nogometašem manj, saj je David Zec prejel rdeči karton v 78. minuti. Muraši so pred koncem še enkrat zapretili, z enajstmetrovke je gol v 86. minuti dosegel Amadej Maroša, toda točke črno-beli v knežjem mestu niso osvojili.

Andrej Petelinšek

"Ta ekipa ima karakter. Še bolj pomembno pa je, da verjame v načrt pred tekmo in v način naše igre. Kljub zaostanku smo sledili načrtu, ki je deloval. Izjemno pomembna zmaga, da se zdaj lahko popolnoma osredotočimo na četrtkovo evropsko tekmo," je po tekmi za Sportklub dejal Albert Riera. Španec je odgovoril tudi na besede Anteja Šimundže, ki je v prvih izjavah po slovesu od Maribora dejal, da bi z vijoličastimi osvojil prvenstvo. "Lahko kdo to dokaže? Nihče tega ne more dokazati. Zato je bolje, da ostanem tiho. Vsakdo ima seveda svoje mnenje, toda če nečesa ne moreš dokazati, potem je boljše, da ne rečeš ničesar. Da ostaneš tiho," je odgovoril Riera.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

"Če imaš to agresijo, jo imaš, če je nimaš, je nimaš. Premehki smo. Kaj naj rečem, preveč smo fantje in ne možje. Razen prve tekme s Primorjem je naša podoba zelo zbledela. Nismo agresivni, slabi smo v duelih in to je velik problem," pa je po porazu povedal trener Mure Oskar Drobne.

Olimpija je na gostovanju pri Nafti slavila osmič v tem prvenstvu in ostala na vrhu lestvice. Edini gol v Lendavi je dosegel Alex Blanco v osmi minuti. Podobno razburljivo kot v Celju je bilo tudi v Kopru. Varovanci Oliverja Bogatinova so v prvih enajstih tekmah prvenstva prejeli štiri gole, prav toliko jih je na Bonifiki v soboto doseglo Primorje za peto zmago po povratku v prvo ligo. Na odmor so Ajdovci odšli s prednostjo 3:1, na začetku drugega polčasa pa povišali prednost na tri gole razlike. Koprčani so dva gola dosegli v izdihljajih tekme, a jim je vseeno zmanjkalo časa za izenačenje. Preobrat je v lokalnem derbiju med Domžalami in Radomljami uspel slednjim. Povedla je rumena družina po golu Danijela Šturma v 10. minuti, do polčasa pa so Radomljani dosegli tri gole (Nino Kukovec, Stjepan Davidović, Matej Malenšek). Končni izid 1:4  je v 60. minuti z drugim golom postavil Kukovec.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta