Roglič na Majorki: Vsi mi stojijo ob strani, počaščen sem, da sem na tem mestu

Uroš Gramc Uroš Gramc
10.01.2024 16:00

Zasavec bo edini kapetan Bora-Hansgrohe v lovu na rumeno majico na letošnji dirki po Franciji, vse mu bodo podredili, je zatrdil športni direktor Rolf Aldag

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Gramc

Od prvih dni novega leta se novo moštvo Primoža Rogliča, nemška Bora-Hansgrohe, na Majorki pripravljal na novo sezono. Na današnjem medijskem dnevu so v hotelu blizu Palme predstavili, kako se bodo lotili osrednjega cilja – naskoka na rumeno majico na dirki po Franciji.

"Imamo strategijo z enim kapetanom – Primožem. Imamo pa več taktik, kako bomo pritisnili na druge ekipe. Seveda tega ne bomo razkrili, ker to ni družinsko srečanje, ampak bo šlo v javnost," je dejal športni direktor ekipe Rolf Aldag. Predlani je nemška zasedba slavila na Giru. "Imamo dolgoletni načrt in Tour je logični naslednji korak. In če je bil že kdo drugi, je logično, da gremo z njim na zmago. Ne želimo slepiti, da gremo s šestimi kapetani, niti nam ne bi verjeli. Vse bomo podredili Primožu, to je edini načrt za Tour 24," je še razkril 55-letni Nemec.

Primož Roglič (desno) in Rolf Aldag (športni direktor)
Uroš Gramc

Zasavec mu je malce v šali dejal, naj bo zgovoren, da se bo on lahko le smejal, kimal in kratko odgovarjal. Poln dan je imel raznih obveznosti, že zjutraj, ko so šli drugi na trening, ga je čakalo fotografiranje za sponzorje. Popoldne pa se je vseeno moral malce bolj vrteti jezik, sploh, ko je ostal sam pred slovenskimi mediji. "Nova ekipa, novo okolje, vse je drugače. Ampak od Jumbo-Visme sem odšel, ker sem si zaželel spremembe. Kot je že Rolf rekel, skupaj bomo rasli, se vzpodbujali, da ustvarimo nove uspehe, nove spomine," je dejal Roglič. Čim prej želi dobro spoznati moštvene kolege, ker meni, da ne šteje le, kako dober je kdo, ampak tudi dobra kemija med kolesarji.

Letos v Franciji bo imel vrhunsko podporo: Jaia Hindleya, zmagovalca Gira 22, in Aleksandra Vlasova, petega na Touru 22, ter drugih. Celotna zasedba še ni znana. "Vsi mi stojijo ob strani. Počaščen sem, da sem na tem mestu. Nihče mi ne more odvzeti dosedanjih zmag, Tour je logičen korak. Je kot češnja na torti," je dejal 34-letni Kisovčan. Za pot do Francije si je izbral tri enotedenske dirke, Pariz-Nico, Baskijo in Dofinejo, a morda se program v želji, da bo najboljši, ko bo najpomembneje, še spremeni.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta