Rokometna igra mačke z mišjo: Ponižane Slovenke ne vedo, kaj se je zgodilo

ŠR, STA
30.07.2024 17:00

"Ne bi rekel, da kar čez noč ne znamo igrati rokometa," je hud olimpijski poraz proti Nemkam pospremil selektor Dragan Adžić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nemke so bile pretrde tekmice. 
Reuters

Tretja olimpijska tekma naših rokometašic je bila tekma za pozabo. Nemke so se poigrale z nemočnimi Slovenkami in zmagale z 41:22 (16:9). Razlika in igra sta bili takšni, da je kapetanka Slovenije Ana Gros razlagala "ne vem, kaj se je sploh zgodilo", poudarila "najbolj osnovne napake" in "igranje, kot da bi bile med mlajšimi deklicami". Tjaša Stanko je priznala, da je bil spopad z Nemčijo "ponižanje".

Po uvodnem porazu z Dansko (19:27) in zmagi nad Južno Korejo (30:23) so tako Slovenke zdaj pri eni zmagi in dveh porazih, naslednja tekma v skupini A pa jih čaka v četrtek ob 21. uri z Norveško. Za preboj med najboljše štiri bo 3. avgusta ob 16. uri njihova zadnja tekmica Švedska.

Slovenke so proti Nemčiji sicer dobro začele, vodile s 5:4, toda Nemke, ki so po dveh porazih morale zmagati, sicer bi praktično že zapravile napredovanje, so začele pritiskati. Preveč slovenskih napak, izgubljenih žog in izključitev ter nekaj lahkih nemških zadetkov po protinapadih so že po dvajsetih minutah nagnili tehtnico krepko na nemško stran. Pri Sloveniji je bila najbolj razpoložena Ana Gros s šestimi goli, po pet sta jih dosegli Elizabeth Omoregie in Alja Varagić.

"Od začetka nismo bili psihično pripravljeni na to tekmo. Napake, ki smo jih delali v napadu, so se nato prenesle še na obrambo. Ne bi rekel, da kar čez noč ne znamo igrati rokometa niti da je bila priprava na tekmo slaba. Enostavno nismo bili pripravljeni. S to zmago bi bili že blizu cilja, uvrstitve v četrtfinale. To nas je omejilo. Naredil sem vse, da ne bi igrale tako, a očitno ne dovolj. Ko ekipa igra na tak način, je to moja odgovornost. To ni zaradi Nemčije, seveda je prevladovala zaradi naše pomoči, ni pa ponudila ničesar, na kar se ne bi mogli odzvati, če bi bili mirni, stabilni in osredotočeni na samo tekmo in ne na pomen dvoboja," je poraz analiziral selektor naše reprezentance Dragan Adžić.

"Tekma je pokazala določene stvari," je nadaljeval, "nekaj glede zgodnjega termina tekem, nekaj pa glede fizične priprave. To smo dvignili na maksimalno možno raven, a v primerjavi z Nemčijo, Norveško, Švedsko, Dansko vseeno težko kljubujemo ritmu. To lahko počnemo le, ko smo zbrani, motivirani in jih malce spravimo iz teh okvirov. Nemke so pokazale svojo moč tako v teku kot fizično. Ta tekma bi morala pokazati, kako daleč smo glede tega, a če mentalno ekipa ni pripravljena, se lahko izgubi tudi s takšno razliko. Nam bi bilo pomembno izgubiti dvoboj s čim manjšo razliko v primeru kroga treh reprezentanc, a izgubili smo zelo prepričljivo." (šr, sta)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta