Rola na Taboru izločil prvega nosilca

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.08.2024 18:11

Izkušeni Blaž Rola bo v drugem krogu igral z Janom Kupčičem, od Slovencev je napredoval le še Bor Artnak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaž Rola je izločil tekmeca, ki je na ATP-lestvici več kot 600 mest pred njim.
EPA

Trditev, da uvrstitev na svetovni ATP-teniški lestvici ni odločilna za rezultat dvoboja, kot je na torkovi tiskovni konferenci pred začetkom moškega turnirja WTT z nagradnim skladom 25.000 evrov v teniškem parku ŽTK Maribor na Taboru dejal igralec tega kluba Jan Kupčič, je potrjena. V najbolj zanimivem in kakovostnem dvoboju prvega kroga je 33-letni Blaž Rola izločil deset let mlajšega Brazilca Matheusa Pucinellija De Almeido. Ptujčan, ki je na lestvici ATP v zadnjih mesecih zdrsnil na 939. mesto, je prvega nosilca in 314. igralca na svetu premagal z 2:6, 6:3, 6:2. Ob Roli sta bila med osmimi Slovenci, ki so igrali v prvem krogu, uspešna le še Jan Kupčič in Bor Artnak. 

"Res je med najinima uvrstitvama velika razlika, ki pa je posledica tudi tega, da pol leta nisem igral in sem na lestvici nazadoval, tako da na zmago zrem z drugega zornega kota. Sem pa je seveda vesel. V prvem nizu nisem prikazal želene igre, tekmec, s katerim sem se meril prvič, pa je nastopil zelo dobro. V nadaljevanju sem ujel ritem, naredil veliko manj napak, takšna igra me je popeljala do zmage in napredovanja v drugi krog. V njem se bom udaril z Janom Kupčičem. Poznava se dobro, nisva pa se še pomerila na uradnem tekmovanju. Upam, da bom prikazal igro, s katero bi se uvrstil v četrtfinale," je povedal Blaž Rola. 

Kupčič je v slovenskem obračunu s 6:2, 6:1 premagal kvalifikanta Aljaža Jerana, Artnak pa je bil s 6:0, 7:5 uspešnejši od kvalifikanta, Madžara Marcella Bartakovicsa. Ob Jeranu so izpadli še Filip Jeff Planinšek, Matic Dimic, Matic Križnik in Sebastian Dominko. Četrtkovi dvoboji drugega kroga se bodo začeli ob 10. uri.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta