Sestri Milošič si bosta v (pri)mestnem odbojkarskem derbiju zrli v oči

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.02.2023 07:00

Klara in Nika Milošič bosta na današnji tekmi med Novo KBM Branik in Formisom ob 19. uri v Hočah na nasprotnih straneh mreže

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Milošič postaja pomemben člen v ekipi Nove KBM Branika.
Sašo Bizjak

Privržencem ženske odbojke se ponuja priložnost, da si danes ob 19. uri v športni dvorani Hoče na tekmi 18. kroga državnega prvenstva ogledajo lokalni prvoligaški obračun med ekipama Formisa in Nove KBM Branika. To bo tretja medsebojna tekma med kluboma v letošnji sezoni, dosedanji dve so s po 3:0 dobile Mariborčanke, ki bodo tudi danes favoritinje.

Med odbojkaricami, ki se v ekipi Nove KBM Branika vedno bolj uveljavljajo, je 20-letna in 189 cm visoka srednja blokerka, Ptujčanka Klara Milošič. Na prvi polfinalni tekmi za slovenski pokal, ko so Mariborčanke sredi tedna v Lukni s 3:0 premagale Šempeter, je Milošičeva dosegla osem točk. "Zadovoljna sem, da mi trener Bruno Najdič namenja vedno več priložnosti za igro. V prvem in drugem nizu je bila igra zelo dobra, v tretjem je nam je malo popustila zbranost, na koncu pa smo ga vseeno dobile. Menim, da sem igrala dobro. Seveda lahko igram še bolje. S tem, ko več igram, raste tudi moja samozavest. Verjamem, da se bo to poznalo tudi na prihodnjih tekmah," je pojasnila 189 cm visoka odbojkarica.

Mariborske odbojkarice danes v Hočah čaka zahtevna tekma, kajti ekipa Formisa z igrami, s katerimi se je zavihtela na četrto mesto lestvice, prijetno preseneča. "Pričakujem zahtevno in zanimivo tekmo. Igro tekmic dobro poznamo. Menim, da bodo gostiteljice zaigrale zelo motivirano in hkrati brezskrbno, saj nimajo česa izgubiti," je prepričana dijakinja drugega letnika razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Mariboru, ki se tudi veseli ponovnega obračuna s 17-letno in 190 cm visoko sestro Niko, korektorico Formisa: "Vesela sem, da Nika prikazuje zelo dobre igre. Je učinkovita, zagotovo si bova ob mreži večkrat zrli v oči. Med tekmo bova na nasprotnih bregovih, zanimivo bo," je prepričana Klara, ki je okusila slast igranja v reprezentanci: "Z Niko sva lani prvič oblekli majico z državnim grbom. Bilo mi je v čast. Če se bom dokazovala v klubski majici, upam, da bom spet dobila povabilo za igranje v izbrani vrsti."

Drugi pari 18. kroga, danes, ob 16.30: Šempeter - Grosuplje; ob 17. uri: GEN-I - Krim; ob 19. uri: Ankaran - Calcit.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta