Sezona Luke Dončića in druščine? Tako suvereno niso začeli še nikoli prej

zom
07.11.2023 18:56

Še vedno je dobri, mladi Luka. Dve tehnični napaki si je po sedmih tekmah že prislužil. A dobri, v bistvu še boljši mladi Luka očitno nekaj dela še bolje kot v minulih sezonah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trije na Dončiću? Orlandu ni pomagalo.
EPA

Ne le, da je vroč on - 9,6 skoka in 8,9 podaje na tekmo še nikdar prej ni dosegal, z 31,6 točke na tekmo je za las slabši od svoje najboljše, lanske sezone (32,4) -, kot organizator igre očitno dela boljšo tudi ekipo. Že res, da je ta sezono 2020/2021 začela s petimi zmagami in dvema porazoma, še nikdar pa s šestimi zmagami in enim porazom. Do letos. Dallas Mavericksi, ki lani niso videli niti dodatnih kvalifikacij oziroma "play ina", kaj šele končnico, so kar naenkrat druga najboljša ekipa v zahodni konferenci. Pred njimi je z eno zmago več le branilec naslova Denver, ki jih je premagal s 125:114.

Pred Dallasom so tako že padli San Antonio, Brooklyn, Memphis, Chicago, Charlotte in Orlando. Resda nobena od teh ekip ne sodi prav na vrh favoritov za naslov prvaka, pa vendarle. Očitno so v Dallasu pred sezono uspešno sestavili mozaik. Kako? S prihodom Granta Williamsa in izborom Derecka Livelyja je ekipa naposled dobila čvrstost pod košem. In tako se je na zadnji tekmi končno spet zgodilo, da je kar pet košarkarjev Dallasa doseglo dvomestno število točk. Bo to Dallasova sezona? (zom)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta