Škandal v Kitzbühelu: Enega najboljših alpskih smučarjev pridržali policisti

A.L.
19.01.2024 16:54

Športno dogajanje je zasenčil incident.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nenadnemu slovesu so kmalu sledile govorice o tem, da se bo hitro naveličal pokoja in se vrnil na bele strmine.
Reuters

Trikratni olimpijski prvak v alpskem smučanju Matthias Mayer je konec decembra 2022 avstrijsko javnost šokiral s presenetljivo napovedjo, da namerava končati tekmovalno pot. "Dosti imam. Nimam več tistega pravega zagona," je takrat dejal Mayer med javljanjem v živo v oddaji avstrijske televizije ORF ZIB. "Zadnje dni sem malo razmišljal in moram reči: prišel je čas, da se upokojim v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Minula sezona je bila zame izjemna s tretjo zlato olimpijsko medaljo. Dobro sem začel tudi to sezono, sem zadovoljen, a bo dovolj," je takrat še poudaril smučar iz vasice Zobrce na avstrijskem Koroškem. 

Nenadnemu slovesu so kmalu sledile govorice o tem, da se bo hitro naveličal pokoja in se vrnil na bele strmine. Kot tekmovalec se vse do danes ni vrnil, je pa lani postal svetovalec avstrijske reprezentance. Ozadje njegove upokojitve je ostalo skrivnost.

Sporočilo dvignilo več prahu kot Mayerjev incident

Več pa je na dan prišlo danes. 33-letnik se je namreč znašel v središču škandala. Avstrijski mediji poročajo, da je na enem od sprejemov v Kitzbühlu stopil na mizo, prekinil prireditev, vpil, pljuval in bil vidno agresiven. Umaknili so ga šele varnostniki, na kraju naj bi bil tudi zdravnik. Iz hotela, kjer se je dogodek zgodil, so smučarja pospremili policisti. V pridržanju je preživel tudi noč na petek. 

Na incident se je odzvala tudi avstrijska smučarska zveza, od koder so sporočili, da morajo "z obžalovanjem ugotoviti, da Matthias Mayer še ni premagal zdravstvenih težav, s katerimi se je že dolgo boril. Kot družina Ski Austria, skupaj z vsemi športniki, sodelavci in partnerji, smo mu vedno dajali podporo. Želimo mu vse dobro in upamo, da se bo lahko čim prej vrnil k svoji strasti, smučanju. Po dogovoru z njegovo družino prosimo za spoštovanje in razumevanje, zato ne moremo posredovati nobenih nadaljnjih informacij".

Sporočilo je po pisanju Sportkluba pri severnih sosedih dvignilo skorajda več prahu kot Mayerjev incident. V njem so namreč namigovali, da se vzrok za incident skriva v njegovih zdravstvenih težavah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta