Slabe novice iz rokometnega tabora: Proti Špancem brez kapetana Jureta Dolenca

N.S.
15.03.2024 09:10

Slovenski rokometaši so res uspešno vstopili v olimpijske kvalifikacije, a zmaga proti Brazilcem s 27:26 je terjala visok davek, saj sta se na njej poškodovala oba desna zunanja igralca, kapetan Jure Dolenec in Nejc Cehte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetan Jure Dolenec si je na tekmi proti Braziliji zvil gleženj.
Rzs

Brez Jureta Dolenca je Slovenija ostala že v šesti minuti, ko si je ta zvil gleženj in z igro ni mogel več nadaljevati. V drugem polčasu je iz igre moral tudi Nejc Cehte, ki ga je tekmec zadel v levo oko. Medtem ko prvi na drevišnji tekmi proti Španiji zagotovo ne bo mogel nastopiti, je nastop slednjega še pod vprašajem. Selektor Uroš Zorman se je po veliki praznini, ki je zazevala na desni strani slovenskega napada – proti Brazilcem je vse breme padlo na Blaža Janca – odločil za naknaden vpoklic igralcev. Ekipi se bo že danes pridružil igralec Celja PL, Tim Cokan. 22-letni desnokrilni rokometaš bo med 18 igralci, izmed katerih lahko selektor vsakokrat izbere šestnajsterico za tekmo, zamenjal Dolenca. Poleg Cokana se bo reprezentanci prvič pridružil tudi njegov soigralec, 20-letni srednji zunanji rokometaš Mitja Janc, sicer mlajši brat Blaža Janca.

(FOTO) Odzivi po pomembni zmagi: Slovenci pokazali značaj, ki ga imajo le velike ekipe

Slovenija se bo z gostitelji olimpijskega kvalifikacijskega turnirja v Granollersu pomerila danes ob 21. uri, manj kot 24 ur po koncu dvoboja z Južnoameričani. Na vrhu lestvice se po prvem krogu nahajata Španija in Slovenija s po dvema točkama. Zmagovalci petkove tekme se bodo povzpeli na prag olimpijskih iger, ki jih bo to poletje gostil Pariz. Tja bosta sicer potovali dve najboljši reprezentanci turnirja. Slovenske rokometaše zadnja tekma v Granollersu čaka v nedeljo, ko se bo ob 15.15 pomerila z Bahrajnom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta