Slovenija brez Luke Dončića pričakovano izgubila proti ZDA

Gr.G., STA
12.08.2023 23:33

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića bodo v torek odpotovali v Tokio.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Slovenska košarkarska reprezentanca je na zvezdniškem turnirju v Malagi doživela drugi poraz. Brez Luke Dončića, ki je v petek proti Španiji dobil neprijeten udarec v stegensko mišico in preventivno izpustil tekmo, jo je selekcija ZDA premagala z 92:62 (27:20, 47:31, 67:49).

Za Slovenijo je bila to predzadnja prijateljska tekma v okviru priprav na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo 25. avgusta na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji. V šestih nastopih je zabeležila zmagi proti Kitajski in Črni gori ter dvakrat izgubila z Grčijo ter po enkrat z evropskimi in svetovnimi prvaki Španci ter danes z olimpijskimi zmagovalci in prvimi favoriti SP.

V odsotnosti kapetana Dončića, ki ima na štirih odigranih tekmah v pripravah povprečje 22,5 točke, 8,5 podaje in 7,5 skoka, sta največ točk za Slovenijo dosegla Gregor Glas (14) in Zoran Dragić (8).

Pri Američanih, ki se bodo na SP predstavili z mlado zasedbo iz lige NBA in šampionskim trenerjem Stevom Kerrom, sta bila najbolj učinkovita Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) 15 s točkami in Jalen Brunson (New York Knicks), ki jih je dosegel enajst.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića bodo v torek odpotovali v Tokio, kjer jih 19. avgusta čaka zadnja pripravljalna tekma proti Japonski, uvodno preizkušnjo na SP pa bodo igrali 26. avgusta proti Venezueli. V skupini F igrata še reprezentanci Zelenortskih otokov in Gruzije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta