Slovenija na EP v rokometu: Pozor, Poljaki zmorejo več!

ŠR, STA
13.01.2024 06:01

Slovensko rokometno reprezentanco danes ob 18. uri čaka tekma proti Poljski, z zmago bi si že zagotovila napredovanje v drugi del turnirja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Zarabec je bil v prvem krogu s sedmimi goli med najboljšimi posamezniki v slovenski reprezentanci.
Reuters

Prvo nalogo, na papirju najlažjo, so opravili, v prvem krogu evropskega prvenstva so z 32:29 premagali Ferske otoke, danes pa člane slovenske rokometne reprezentance čaka nov izziv. Ob 18. uri jih čaka tekma proti Poljski. Slovenci bi si z zmago že zagotovili uvrstitev v drugi del prvenstva, Poljaki pa bodo popravljali vtis. V uvodnem krogu so jih Norvežani premagali z 32:21. "S tem se ne ukvarjamo. Da so oni izgubili za 11 golov ... Ali izgubiš za en gol ali 11, je vseeno, dokler se ne znajdeš v krogu več reprezentanc, ki so izenačene, takrat gol razlika šteje," je slovenskim novinarjem v Nemčiji dejal slovenski selektor Uroš Zorman.

Recept, kako premagati današnje tekmece, aktualna generacija slovenskih rokometašev že ima. Pred letom dni so na svetovnem prvenstvu v njihovih Katovicah Poljake zlomili z 32:23. Da pa Poljska zmore precej več, kot je pokazala v prvem krogu, se zavedajo v našem taboru. "Morate vedeti, da proti Norveški niso igrali z levičarjem na desnem zunanjem, proti nam pa bo v postavi. To bo nov dan, nova tekma. Tako kot mi, bodo tudi oni proti nam iskali priložnost za napredovanje. Tudi zanje sta tekmi proti nam in Ferskim otokom ključni," opozarja 44-letni strateg, ki je prve trenerske izkušnje začel nabirati prav na Poljskem.

Uroš Zorman: "Začeti moramo s precej več energije in ne tako zaspano kot proti Ferskim otokom."
Reuters

Po igralski upokojitvi v Kielcah, kjer je igral kar osem let, je bil med letoma 2018 in 2020 pomočnik trenerja. Bo zaradi tega prvi mož reprezentančnega trenerskega štaba nocoj bolj nabrušen? "Že štiri leta sem doma, tako da v meni ni posebnih čustev. Tako je bilo tudi lani, ko smo igrali na svetovnem prvenstvu na Poljskem. Gre za normalno tekmo. No, ni ravno tako normalna, ker je ključna. Tekmo moramo dobiti, če želimo v naslednji krog tekmovanja," je poudaril.

Za zdaj je zadovoljen, da ni več toliko govora o poškodbah kot med pripravami. "Poškodb na srečo ni. Bog ne daj, da bi bila še kakšna, ker ne vem, kako bi to krpali. Prva tekma, prva zmaga. Breme tega nam je padlo z ramen in verjamem, da smo zadihali s polnimi pljuči. Zdaj bo vse drugače. Začeti moramo s precej več energije in ne tako zaspano kot proti Ferskim otokom," je še pristavil selektor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta