Slovenske odbojkarice v Lukni proti Švedski in Češki

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.05.2024 06:03

Od danes do nedelje bo v Mariboru drugi turnir zlate evropske lige za dekleta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Selektor Alessandro Orefice ima doma na voljo precej več deklet, kot jih je imel v Estoniji.
Cev

Slovenske odbojkarice so na prvem turnirju zlate evropske lige v Estoniji s 3:0 premagale gostiteljice in z 2:3 izgubile proti Gruziji ter si priigrale štiri točke, od danes do nedelje pa jih v dvorani Lukna v Mariboru čaka drugi turnir. Danes bodo igrale proti Špankam, jutri bo tekma med Češko in Španijo, v nedeljo pa med Slovenijo in Češko, vse bodo ob 19. uri. Španke so v Slovenijo pripotovale s točko, na prvem turnirju so z 2:3 izgubile proti Švedinjam in z 1:3 proti Belgijkam, Čehinje pa s šestimi, po zmagah s 3:1 nad Romunijo in 3:0 nad Avstrijo. 

Po vrnitvi iz Estonije, kjer je bilo v reprezentanci samo enajst odbojkaric, so se naša dekleta pripravljala v Mariboru, pridružile  so se še Maša Pucelj, Isa Ramić, Urška Cikač, Allegra Vučurević in Mija Šiftar. "Zadovoljen sem s tem tednom treningov. Še posebej, ker imamo na voljo 15 igralk in lahko delo organiziramo povsem drugače. Raven treningov s kompletno ekipo je precej višja, možnosti je precej več. Delamo trdo in zelo dobro," je povedal selektor, Italijan Alessandro Orefice, ki se zaveda, da njegove igralke čakata pomembni in zahtevni tekmi. Dobrodošlo je, da dobro pozna igro Špank, saj se je kot selektor Estonije z njimi srečal na lanskem evropskem prvenstvu: "Igrajo hitro, agresivno in napadalno. Imajo nekaj odličnih igralk, najboljša je vsekakor Maria Segura Palleres, izkušena sprejemalka, ki igra v nemškem prvenstvu. Ob njej naj omenim še visoko srednjo blokerko Lucio Varela Gomez in drugo sprejemalko Mario Schlegel Mosegui."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta