Slovenski nogometaši v tujini: Elsner navdušuje v Franciji, fenomenalni Oblak ni uspel preprečiti remija Atletica

Nik Brumen
07.10.2024 09:03

Kako so se minuli konec tedna odrezali slovenski nogometni legionarji, ki jih bomo ta teden ponovno videli v reprezentančnem dresu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Oblak je bil sinoči prvo ime svojega moštva.
EPA

V Franciji že od konca avgusta ne poznajo recepta, kako poraziti Luko Elsnerja in njegove varovance, Jan Oblak pa tokrat kljub sedmim obrambam ni uspel preprečiti remija njegovega Atletica.

Nemčija: Šeško s soigralci porazil krvnika Olimpije

Še zadnjič pred prihajajočim reprezentančnim zborom je bil aktiven tudi v tej sezoni izjemni Benjamin Šeško. 21-letnik je na obračunu proti Heidenheimu, ki je pretekli četrtek v konferenčni ligi prvi poraz v sezoni zadal Olimpiji, sicer zatresel mrežo tekmeca, a je bil ta po ogledu videoposnetka razveljavljen. Rdeči biki so nato nekaj minut kasneje vendarle z golom Loisa Opende prišli do novih treh točk. Kevin Kampl je še zmeraj odsoten zaradi poškodbe mišice, medtem ko je Benjamin Šeško igro zapustil v 76. minuti. Leipzig je trenutno na vrhu nemške bundeslige točkovno poravnan z münchenskim Bayernom.

Španija: Hitro vodstvo in pozno izenačenje ter škofjeloška hobotnica

Zadnje dejanje 9. kroga španske la lige je pripadlo Janu Oblaku in druščini, ki je gostovala pri Real Sociedadu. Varovanci Diega Simeoneja so preko Juliana Alvareza povedli že ob koncu uvodne minute, nakar je na sceno stopil slovenski kapetan, ki je pridno zaustavljal strel za strelom. Še posebej velja omeniti dvojno obrambo iz 12. minute, ko se je Oblak moral soočiti z dvema streloma iz neposredne bližine. Kljub izjemnim sedmim obrambam, ki jih je zbral Škofjeločan, pa mu lastne mreže ni uspelo ohraniti nedotaknjene, saj ga je v 84. minuti s pravo mojstrovino ugnal hrvaški reprezentant Luka Sučić, ki je tudi postavil končni izid dvoboja (1:1).

Italija: Udinese drži stik z vodilnimi

Nogometaši Udineseja so se s kapetanom Jako Bijolom na čelu po prvem porazu v sezoni dokaj hitro pobrali, saj so v 7. krogu italijanske serie A z minimalno razliko porazili Lecce. Zmagovalca je z izvrstno izvedenim prostim strelom v 75. minuti srečanja odločil Jordan Zemura. Sandi Lovrić tokrat ni bil v kadru Videmčanov zaradi poškodbe, medtem ko je Bijol odigral celotno srečanje. Udinese po slabi petini odigranega prvenstva zaostaja le tri točke za vodilnim Napolijem.

Francija: Zajcu ponovno drobtinice, Elsner ostaja del vodilne četverice

Izmed obeh Slovencev, ki si svoj kruh služita v deželi galskih petelinov, je bil že v soboto na delu Miha Zajc. Nekdanji član Olimpije je pri Toulousu ponovno prejel le simbolično število minut. Trenutno moštvo 30-letnika je v ligue 1 proti Lilleu doživelo še tretji zaporedni poraz, klub dejstvu, da so Zajčevi soigralci ob polčasu vodili. Zajc je v igro vstopil v 84. minuti.

Vse bolj nase znova opozarja tudi Luka Elsner, ki v Franciji poraza ne pozna že na zadnjih šestih tekmah. Za nameček je slovenski strateg z Reimsom po sedmih odigranih krogih na visokem četrtem mestu na prvenstveni lestvici. 42-letnik je s svojimi varovanci nov komplet točk vknjižil na dvoboju z Montpellierjem, proti kateremu je Reims precej suvereno slavil z rezultatom 4:2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta