Slovenski nogometaši v tujini: Šeško september sklenil z zadetkoma in asistenco, Oblak odnesel točko Realu

Nik Brumen
30.09.2024 09:00

Kako so se konec tedna odrezali slovenski nogometni legionarji, ki jih bomo kmalu spet videli na delu v reprezentanci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šeško je dobro sklenil september. 
Reuters

V Nemčiji je ponovno blestel Benjamin Šeško, ki bo to sredo v ligi prvakov meril na gol Juventusa, medtem ko se bo Jan Oblak po remiju na madridskem derbiju vrnil v Lizbono, kjer je v preteklosti že navduševal.

Nemčija: Šeško ključen ob prekinitvi slabega niza

Dva remija brez zadetkov v prvenstvu in poraz v ligi prvakov je bil izkupiček RB Leipziga na zadnjih treh odigranih tekmah. Šele prvo zmago v septembru so rdeči biki namreč dočakali na koncu, na domačem obračunu 5. kroga nemške bundeslige, kjer je glavna vloga pripadla Benjaminu Šešku. Enaindvajsetletni slovenski reprezentant je v uvodnih petnajstih minutah dvakrat zatresel mrežo Augsburga, v drugem delu pa še prispeval asistenco ob zadetku Xavija Simonsa. Za Šeška sta bila to sploh prva zadetka v letošnjem prvenstvu, medtem ko jih je v celotnem septembru tekmecem nasul kar sedem. Kevin Kampl je še zmeraj odsoten zaradi poškodbe.

Španija: Oblak in soigralci mestnemu rivalu preprečili, da se približa vrhu

Zadnja septembrska nedelja je postregla z madridskim derbijem, na katerem pa Jan Oblak s soigralci ni uspel popolnoma zaustaviti mestnega tekmeca Reala. Ta poraza v španskem prvenstvu zdaj ne pozna že na štiridesetih zaporednih tekmah. Nazadnje so beli balet v tem tekmovanju porazili prav "rojiblancosi", ki so na Metropolitanu slavili lanskega 24. septembra. Tokratni obračun kljub vročemu dogajanju ni navdušil z večjim številom zadetkov. Prvega je šele ob začetku zadnje tretjine rednega dela srečanja za vodstvo gostov dosegel branilec Eder Militao, za izenačenje pa je nato v sodnikovem dodatku poskrbel rezervist Angel Correa. Dvoboj je bil v 70. minuti zaradi izgredov domačih navijačev tudi za krajši čas prekinjen. Jan Oblak je v celotnem večeru zbral tri obrambe.

Luka Modrić in Jan Oblak
Reuters

Italija: Prvak premočen za v tej sezoni ambiciozne Videmčane

Jaka Bijol in Sandi Lovrić (Udinese) sta tokrat s svojimi soigralci gostila prvake iz Milana. Inter je upravičil vlogo favorita in slavil kljub dvema prejetima zadetkoma, saj so bili nerazzurri uspešni na začetku obeh polčasov in na koncu prvega. Lovrić je na terenu stadiona Bluenergy preživel 59 minut, medtem ko je Bijol odigral celoten obračun.

Jaka Bijol ustavlja Milančane. 
Reuters

Francija: Elsner med vodilno peterico, Zajcu drobtinice

Pravo formo je po porazu v uvodnem krogu ujel Luka Elsner, ki na klopi Reimsa na zadnjih petih tekmah ne pozna poraza. Elsnerjevi varovanci so novo zmago vpisali na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Angersu, posledično pa so se zavihteli tudi na četrto mesto na prvenstveni lestvici.

Miha Zajc na prvi nastop v udarni enajsterici Toulousa še zmeraj čaka in očitno bo še nekaj časa tako. Bivši vezist Olimpije je namreč minuli vikend na tekmi proti Lyonu priložnost dobil šele v sodnikovem dodatku drugega polčasa, trenutek kasneje pa doživel še hladen tuš ob poznem zadetku in zmagi nekdanjih francoskih prvakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta