Slovenski rokometaši na OI po Hrvatih premagali še Švede

STA, Gr.G.
31.07.2024 17:46

V petek se bo Slovenija pomerila z Japonsko, v nedeljo pa z Nemčijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela olimpijskih iger v Parizu premagala Švedsko z 29:24 (15:14). Slovenija je pred tem premagala Hrvaško z 31:29 ter izgubila proti Španiji z 22:25. V petek se bo pomerila z Japonsko, v nedeljo pa z Nemčijo.

Reuters

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Blaž Janc z desetimi in Aleks Vlah z osmimi goli, medtem ko je vratar Klemen Ferlin zbral devet obramb, nekatere od njih v prelomnih trenutkih dvoboja.

Reuters

Na današnjih tekmah v skupini A je Hrvaška premagala Nemčijo z 31:26, Španija pa Japonsko s 37:33. Po treh tekmah so Slovenija, Hrvaška, Španija in Nemčija zbrale po štiri, Švedska dve točki, Japonska pa je brez njih.

Reuters

Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B. V njej so Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta