(FOTO) Tetteh rešil štajersko točko na Fazaneriji

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
26.10.2024 19:51

Štajersko-prekmurski derbi v 13. krogu prve lige brez zmagovalca. Debitant Tetteh v sodniškem podaljšku odgovoril Maroši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor se je vrnil globoko v sodniškem podaljšku.
Sašo Bizjak

Ni dosti manjkalo, pa bi nogometaši Mure prekinili niz brez zmage v prvi ligi, ki se vleče že od sredine septembra. Le še sodniški podaljšek štajersko-prekmurskega derbija proti Mariboru bi morali zdržati, a debitant v vrstah vijoličastih je imel druge načrte. Benjamin Tetteh je z izjemnim strelom poskrbel za delitev točk na Fazaneriji.

Boštjan Cesar, trener Maribora, je v primerjavi s tekmo proti Bravu minuli konec tedna nekoliko premešal enajsterico. Po bolezni se je vrnil osrednji branilec Luka Krajnc, v zvezni vrsti sta ponovno zaigrala brata Repas, ki sta bila v prejšnjem krogu na prisilnem počitku zaradi kartonov, na desnem krilu pa je prvič po septembrski selitvi na Štajersko od prve minute začel Sheyi Ojo. 

Mura naj bi pot iz igralske krize iskala tudi s čistko v igralskem kadru. Pred dnevi so zaokrožile informacije, da Prekmurci ne računajo več na štiri igralce. Srđan Spirodonović je že zapustil Muro, v postavi tokrat ni tudi Marka Strajnarja in Anela Zulića, ki sta na Fazaneriji na posoji – prvi je član Maribora, drugi danskega Viborga -, Edin Julardžija pa je poškodovan.

Ukrepi so prinesli rezultat. Ena priložnost v prvem polčasu je bila dovolj, da so črno-beli zagrabili vodstvo. Po prestreženi žogi na robu mariborskega kazenskega prostora je Borna Proleta s predložkom z desne strani našel Amadeja Marošo, napadalec črno-belih pa se je suvereno podpisal pod svoj četrti gol v sezoni.

Mura se je v 35. minuti dokopala do vodstva.
Sašo Bizjak

Maribor je v drugem polčasu sicer sestavil nekaj poskusov, ki so vsaj na daleč zadišali po izenačenju, a obramba Mure na čelu z vratarjem Florijanom Raduho ni padla. Do vstopa Benjamina Tetteha. Napadalec iz Gane, ki ga je v Ljudski vrt posodil francoski Metz, je skoraj dva meseca po prihodu med vijoličaste kot rezervist dočakal svoj prvi nastop v slovenski ligi. V sodniškem podaljšku drugega polčasa pa se je podpisal še pod prvenec, In to kako! Z zavitim strelom z roba kazenskega prostora je vrnil vijoličaste v igro.

Sašo Bizjak

Potek tekme

9. minuta: Maribor po kotu do prvega zaključka. Po podaji Josipa Iličića se je žoga odbila do Žige Repasa, ki je sprožil z roba kazenskega prostora. Previsoko, da bi premagal vratarja Florijana Raduho.

23. minuta: Vratar Mure Florijan Raduha je s štartom nad Patrickom Mbino naredil prekršek za enajstmetrovko, a s kazenskim udarcem ni bilo nič. Sodniška ekipa je (pravilno) ocenila, da je bil napadalec vijoličastih pred tem v prepovedanem položaju.

Sašo Bizjak

35. minuta: GOL! Mura s svojo prvo napadalno akcijo do vodstva. Po prestreženi žogi na robu mariborskega kazenskega prostora je Borna Proleta s predložkom z desne strani našel Amadeja Marošo, napadalec črno-belih pa je žogo suvereno pospravil v mrežo. 1:0.

Sašo Bizjak

46. minuta: Ekipi v drugi polčas brez sprememb v začetnih enajstericah.

48. minuta: Maribor do priložnosti. Z roba kazenskega prostora je s prve udaril Josip Iličić. Žoga je zletela čez prečko.

65. minuta: Mura je zadela, a ostaja pri rezultatu 1:0. Stranski sodnik je dovolil Sandiju Nuhanoviću, ki je bil v debelem prepovedanem položaju, da zaključi akcijo - napadalni vezist je iz protinapada zadel - in šele nato dvignil zastavico.

Sašo Bizjak

71. minuta: Iličić si je s preigravanjem v kazenskem prostoru pripravil dovolj prostora za strel. Vratar Raduha je njegov poskus z desnico odbil.

75. minuta: Florijan Raduha ulovil poskus Martina Milca z desnega roba kazenskega prostora.

Sašo Bizjak

81. minuta: Veliko dela za Raduho. Iličić je poskusil s prostega strela, vratar Mure pa je močan strel odbil v kot.

90. minuta: GOL! Sanjski debi za Benjamina Tetteha! Ganski napadalec, ki se je skoraj dva meseca po prihodu v Ljudski vrt mučil s preslabo fizično pripravljenostjo, je dočakal svojo priložnost in jo v sodniškem podaljšku tudi izkoristil. Z zavitim strelom z roba kazenskega prostora je matiral Raduho in zadel za 1:1.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta