Srebrnik za Žveglja in Klemenčiča

Uroš Gramc
01.08.2024 20:30

Danes je minilo točno 32 let od prve slovenske kolajne v samostojni državi, osvojil jo je veslaški dvojec Iztok Čop-Denis Žvegelj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anže Furlan/OKS

Danes je minilo točno 32 let od prve slovenske kolajne v samostojni državi, osvojil jo je veslaški dvojec Iztok Čop-Denis Žvegelj. Slednji je bil ob obletnici gost Slovenske hiše v Parizu. "Bilo je zelo intenzivno, tako veslanje kot vzdušje. Cela država je stala za nama. Bila sva mlada, imela sva v glavi, da hočeva zmagati. Tekma je šla fajn skozi, dala sva, kar sva imela v sebi. Dovolj je bil za bron," se je spomnil Žvegelj. "Trener ju je v noči pred našo tekmo nagnal iz vasi, da nas nista motila," je dejal Jani Klemenčič, ki je drugega avgusta s Sadikom Mujkičem, Milanom Janšo in Sašo Mirjaničem osvojil še drugi bron. "Mi nismo bili favoriti, toda kolajne nismo dobili po sreči, ampak smo bili dobri," je dodal Klemenčič. Predsednik OKS Franjo Bobinac je za uspeh obema podaril srebrnik Leona Štuklja, ki je pred stotimi leti v Parizu osvojil dve zlati olimpijski odličji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta