Start v ligo prvakov: Šeško natančen na pol ure

Miha Dajčman Miha Dajčman
21.09.2023 18:48

Crveni zvezdi v prvem krogu elitnega evropskega klubskega tekmovanja v nogometu ni uspela senzacija proti aktualnim prvakom, vratar Manchester Uniteda se je po spektaklu v Münchnu kesal. Na delu so bili tudi trije Slovenci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško v novem klubu še ni v trenerjevem prvem planu, a se bo to bržkone hitro spremenilo, saj je v dobrih stotih minutah igre dosegel tri gole. ž
EPA

Ta teden se je s tekmami prvega kroga skupinskega dela začela nova sezona lige prvakov. Na delu so bili tudi trije slovenski nogometaši. Jan Oblak je ob remiju Atletico Madrida z Laziem gol za izenačenje prejel v 95. minuti, ko je bil za Italijane natančen vratar Rimljanov Ivan Provedel. Tekmo so sodili slovenski delivci pravice z Mariborčanom Slavkom Vinčičem na čelu. Leipzig Kevina Kampla in Benjamina Šeška je v Švici s 3:1 premagal Young Boys. Kampl je podal za drugi gol Nemcev, končni izid obračuna pa je s prvim golom v ligi prvakov dosegel 20-letni napadalec slovenske izbrane vrste.

Šeško je postal deveti Slovenec z golom v elitnem klubskem tekmovanju in najmlajši strelec Leipziga v ligi prvakov. Čeprav Radečan na začetku poti v novem klubu v igro vstopa s klopi, v zadnjih tednih pa so ga pestile manjše poškodbe, je na petih obračunih za rdeče bike dosegel tri gole. Da je Šeško za Leipzig zelo učinkovit, dokazuje tudi statistika - gol doseže na vsakih 35 minut igre. Ob tem je bil natančen tudi v dresu Slovenije, saj je proti Severni Irski dosegel gol in dodal še asistenci. Ni presenetljivo, da ga zaradi dobrih iger vseskozi opazujejo skavti največjih evropskih klubov, o čemer redno poroča Fabrizio Romano, verjetno najbolje informiran športni novinar v Evropi ta čas.

Kevin Kampl
REUTERS

V torek je v ligi prvakov Feyenoord doma premagal Celtic z 2:0, Milan in Newcastle, ki med elito igra po dveh desetletjih, sta se na San Siru razšla z neodločenim izidom, PSG je v Parizu z 2:0 nadigral Borussio Dortmund, Barcelona je gostila Antwerp in ga odpravila s 5:0, Šahtar Doneck je v Hamburgu, kjer bo igral domače evropske tekme, z 1:3 klonil proti Portu. Crvena zvezda je kljub dominaciji Manchester Cityja tik pred iztekom prvega polčasom povedla na Otoku, v drugem polčasu pa so aktualni zmagovalci lige prvakov dosegli tri gole in preprečili presenečenje.

V sredo je bil spektakel kroga obračun Bayerna in Manchester Uniteda. Na Allianz Areni sta ekipi dosegli kar sedem golov, slavili so Münchenčani (4:3). Po tekmi je bil v središču pozornosti zaradi slabe predstave vratar rdečih vragov Andre Onana. "Verjeli smo, da lahko izvlečemo vsaj točko, saj smo igrali dobro. Vesel sem za takšno igro moštva. Moramo naprej. Je pa težko, ko napraviš tako napako. Napake so sicer del vratarskega dela, treba se je soočiti s situacijo, ki pa je težka. Ravno sem prišel v klub, a verjamem, da se bom pobral," se je kesal Kamerunec.

Jan Oblak 
Epa

Na preostalih sredinih tekmah je Galatasaray z 2:2 remiziral s Köbenhavnom, Sevilla se je z Lensom razšla z 1:1, Arsenal pa je s kar 4:0 premagal PSV Eindhoven. Še šestič na šestih tekmah v tej sezoni je gol za Real Madrid dosegel Jude Bellingham in bil edini strelec na tekmi v Madridu, kjer je pri belem baletu gostoval Union Berlin. Napoli je z 2:1 na Portugalskem premagal Brago, Salzburg z 2:0 Benfico. Real Sociedad in Inter sta se v Španiji razšla z 1:1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta