Stotinke so Žanu Koširju vzele polfinale

Uroš Gramc Uroš Gramc
14.12.2023 17:02

Žan Košir je v sezono startal s petim mestom v Carezzi, v izločilne boje se je uvrstila še Gloria Kotnik

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dobro formo bo Tržičan skušal unovčiti tudi v soboto v Cortini d' Ampezzo, ki bo čez dobri dve leti gostila olimpijske boje deskarjev.
Miha Matavz/fis

Na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala deskarjev alpskega sloga v Carezzi sta zmagala Italijan Maurizio Bormolini in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Od Slovencev je bil najvišje Žan Košir, ki je ob izpadu v četrtfinalu po zaslugi četrtega mesta v kvalifikacijah zaključil na petem. V izločilne boje se je kot zadnja uvrstila Gloria Kotnik, a dlje ni šlo, že uvodnega sita pa nista preživela Tim Mastnak in Rok Marguč.

"Ful sem zadovoljen z uvodom, končno smo potrdili, da smo dobro trenirali. Škoda je tistih šestih stotink proti Bormoliniju, ki je bil najboljši danes in je zmagal," je dejal 39-letni Gorenjec. V Carezzi je zbral že tri uvrstitve na stopničke, toda na zmago bo moral še počakati. Tokrat mu je pot presekal desetletje mlajši Italijan, ki je osvojil tretjo zmago v karieri, a šele prvo veleslalomsko. Po kvalifikacijah je bil Košir mesto pred njim, zablestel je predvsem z drugim časom na rdeči progi, ki pa mu na koncu ni prinesla še večjega veselja. Prav zagodla pa jo je Timu Mastanku, s 16. časom v prvi kvalifikacijski vožnji je Celjan še ujel drugo, vendar kljub odličnemu drugem teku ni zmogel med finaliste. Kakšna prestava več je zmanjkala Roku Marguču, da bi odličen zaključek prejšnje sezone prenesel v novo, edino slovensko dekle v beli karavani pa je boljši izid zapravilo v drugi kvalifikacijski vožnji. V prvi je bila Gloria Kotnik druga, po skromni novi predstavi pa jo je v osmini finala čakala daleč najboljša iz kvalifikacij Japonka Miki Cubaki, ki pa je šele v polfinalu pokazala, da je tudi ona ranljiva.

Nova priložnost bo že v sobotnem večernem spektaklu v Cortini d'Ampezzo, kjer smo bili lani priča prvi in edini zmagi v karieri Velenjčanke, Košir pa se je prav tako prebil najdlje na tem prizorišču - do polfinala. "Zdaj vidim, da sem hiter in to moram čimprej izkoristiti na tekmah. Kakšna napaka manj in bo morda še boljše," se je proti drugem paralelnem veleslalomu v Dolomitih ozrl Gorenjec.

Rezultati, moški: 1. Maurizio Bormolini, 2. Edwin Coratti (oba Italija), 3. Benjamin Karl (Avstrija), 4. Gian Casanova (Švica), 5. Žan Košir ... 20. Tim Mastnak, 22. Rok Marguč (vsi Slovenija); ženske: 1. Ramona Theresia Hofmeister (Nemčija), 2. Daniela Ulbing (Avstrija), 3. Miki Cubaki (Japonska), 4. Julie Zogg (Švica), 16. Gloria Kotnik (Slovenija).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta