Šuler potrdil: Vipotnik podaljšal pogodbo z vijoličastimi, na vidiku okrepitve iz Dinama

M.D.
09.05.2023 16:12

V oddaji Pod prečko je športni direktor Maribora Marko Šuler potrdil, da se je prvi strelec ekipe Žan Vipotnik z vijoličastimi pogodil o podaljšanju pogodbe, spregovoril pa je tudi o potencialnih novincih v Ljudskem vrtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Šuler trdi, da se za prestop Žana Vipotnika pogaja s šestimi klubi.
Andrej Petelinšek

Za EkipoSN je športni direktor Maribora Marko Šuler v ponedeljek najprej ostro nastopil zoper Marka Tolića, ki je na sobotnem finalu pokala v stoti minuti nonšalantno izvedel enajstmetrovko in zapravil veliko priložnost za osvojitev lovorike vijoličastih. Prvi kadrovnik vijoličastih je med drugim dejal, da je Hrvat, ki se ja za klubsko stran opravičil za nedopustno izvajanje enajstmetrovke, privatiziral klub in da ga več ne vidi v dresu Maribora. Še isti dan je Korošec v oddaji Pod prečko na Sportklubu nastopil bolj spravljivo. "Po njegovi izjavi in tehtnem premisleku moraš biti človek. Kljub temu, da boli. Razumem Marka, nikakor se ni želel postaviti nad klub. Sankcioniran bo interno, ne želimo udariti na njegovo športno kariero. Kako naprej, bo odvisno od njega in od trenerja. To, o čemer sem razmišljal dopoldne, se ne bo zgodilo,” je dejal Šuler.

Med drugim je v oddaji Pod prečko Šuler spregovoril tudi o kadrovanju za novo sezono. Poudaril je, da je bolj ali manj jasno, da bo Žan Vipotnik, prvi strelec kluba v tej sezoni, zapustil Ljudski vrt. "Vprašanje je le še, kam in pod kakšnimi pogoji. Pogovarjamo se s šestimi klubi, med katerimi je tudi Dinamo. Na koncu ima besedo pri tem tudi Žan in s tem namenom smo z njim tudi podaljšali pogodbo. Klubi si višajo ceno sami, mi smo svojo postavili, ki pa je že presežena," je nekdanji branilec potrdil, da je Vipotnik sprejel ponudbo vijoličastih po podaljšanju sodelovanja. Podpis pogodbe, ki Konjičana z Mariborom veže do leta 2026 in dviguje njegovo ceno na nogometnem trgu, bo uradno oznanjen v naslednjih dneh, pišejo pri Sportklubu.

Ob informaciji o podaljšanju sodelovanja z 21-letnikom je Šuler potrdil tudi, da je v ponudbo Dinama, ki je ob italijanskem Palermu najbolj resen konkurent za prestop slovenskega reprezentanta, vključen tudi nekdanji nogometaš Olimpije Luka Menalo. Ob tem naj bi po pisanju Sportkluba v Maribor ob 3,5 milijona evrov odškodnine prišel še en član Dinama, 24-letni Hrvat Mario Ćuže, ki trenutno igra za Zrinjski Mostar. Tako Menalo kot Ćuže sta v preteklosti igrala pod vodstvom mariborskega trenerja Damirja Krznarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta