Tesen poraz bankirk v uvodni tekmi: O zmagi so odločale malenkosti

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
24.09.2024 15:22

V zadnji tekmi turnirja v ŠC Draš se bodo Mariborčanke spoprijele s srbsko ekipo Lajkovca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sestri Nika in Klara Milošič uspešno igrata v napadu in bloku.
Igor Napast

Mednarodni ženski odbojkarski turnir Maribor CUP 2024, ki se je v športni dvorani hotela Draš pod Pohorjem začel v ponedeljek s tekmo med ekipama OK OTP banka Branik Maribor (prej Nova KBM Branik) in Absherona Baku iz Azerbajdžana, je potrdil napovedi, da bodo gledalci spremljali zanimivo in kakovostno odbojko. Ekipa iz Bakuja je bila za spoznanje boljša od mariborskih odbojkaric, kar kaže tudi rezultat 3:2 (25:21, 23:25, 220:25, 27:25, 17:15). 

"Po nedavnem turnirju v italijanskem Coneglianu je turnir v Mariboru za našo ekipo dobrodošel predvsem, da ugotovimo, kakšna je njena pripravljenost pred skorajšnjim začetkom tekmovalne sezone. Klub iz Bakuja, ki je v minulem prvenstvu Azerbajdžana osvojil drugo mesto - zanj igra tudi nekaj kakovostnih tujk -, se je pokazal kot pravšnji tekmec za to, da vidimo, kaj je v naši igri treba izboljšati. Soočila sta se dva različna sloga igre, kajti gostje gojijo slog nekdanje ruske odbojke. Igra je bila izenačena, o zmagi so odločale malenkosti," je povedal trener bankirk Žiga Kos. Nato pa še bolj podrobno opisal igro svojih odbojkaric: "Ekipa Absherona ima v svojih vrstah dve zelo prodorni napadalki, odlikuje pa se tudi z visokim blokom. Tekmice so kaznovale vsako našo napako. Teh je bilo v določenih obdobjih tekme preveč, tako da nas čaka še veliko dela. Naše odbojkarice so bile na trenutke nervozne, imele so težave s sprejemom, v napadu so bile premalo agresivne, pohvalim pa jih lahko za zelo dobro igro v bloku.

Nocoj bo v ŠC Draš druga tekma turnirja med Absheronom in srbskim Lajkovcem, turnir pa se bo končal jutri s tekmo OTP banka Branik - Lajkovac, ki se bo začela ob 18.30. "V Coneglianu nas je srbska ekipa premagala s 3:1, o rezultatu tokratne tekme ne razmišljamo, naša edina želja je, da prikažemo čim boljšo igro," je dodal Kos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta