Tim Toplak evropski prvak v ju-jitsu

D.Ži, STA
25.05.2024 09:15

Toplak je z zmago utrdil svoj položaj na svetovni lestvici, kjer je bil pred EP drugi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Djjv

Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju, so sporočili iz krovne slovenske zveze.

Toplaku je žreb v prvi borbi namenil Danca Lunda Jacoba Mejborna, ki ga je Slovenec suvereno premagal s 50:0. V drugi je s 14:13 premagal Aleksa Radulovića iz Črne gore, v tretji pa Francoza Bena Alija Farido s 16:13 in se prebil v finale.

Djjv

V dvoboju z izkušenim Dancem Jesperjem Kilbagom je bilo do konca izenačeno. Danec si je uvodu nabral nekaj prednosti, v nadaljevanju pa sta tekmovalca, ki se dobro poznata, izkoriščala taktične prednosti in slabosti ter nizala točko za točko.

V odločilnih sekundah je bil Toplak v zaostanku, a je Slovenec izvedel kombinacijo popolnega meta za ippon, zatem pa nasprotnika podredil v končni prijem, iz katerega ni bilo rešitve.

Djjv

Toplak je z zmago utrdil svoj položaj na svetovni lestvici, kjer je bil pred EP drugi, in kvalifikacijski položaj za svetovne igre 2025, kjer je v svoji kategoriji na prvem mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta