Uradno: Trener Prosinečki in športni direktor Rudonja zapuščata Olimpijo, direktor Barišić ostaja

M.D.
01.07.2022 14:50

Vodstvo Olimpije je na novinarski konferenci oznanilo kadrovske spremembe v strokovnem štabu, ki so se po kaosu pri zmajih napovedovale v preteklih dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po komaj treh mesecih od predstavitve novega strokovnega štaba Olimpije bodo pri zmajih kmalu predstavili naslednika Prosinečkega in Rudonje. 
Robert Balen

Predsednik Olimpije Adam Delius je šest dni pred prvo tekmo Olimpije v novi sezoni v medijskem nastopu pojasnil, zakaj morata klub zapustiti trener Robert Prosinečki in športni direktor Mladen Rudonja. Proti slednjemu bo klub sprožil kazenske postopke, Hrvatu pa vodstvo kluba očita nerealne zahteve glede okrepitev in pritiske na vodstvo. V klubu ostaja direktor Igor Barišić, saj Delius ne vidi razloga, da bi ga odpustil.

Nemški poslovnež je novinarsko konferenco začel z dolgim nagovorom, v katerem je razložil, da z Milanom Mandarićem nista v slabih odnosih. So se pa v zadnjih mesecih pojavila nesoglasja med vodstvom kluba in glavnim trenerjem, ki je bil predstavljen sredi marca. Prosinečki naj bi bil svoje nadaljnje delo pri Olimpiji pogojeval s prihodi določenih igralcev, kar se Deliusu ni zdelo prav, predvsem pa mu ni bilo pogodu, da Prosinečki ni spremljal mladih igralcev Olimpije.

Še bolj je bil Delius šokiran nad dejanji Rudonje, ki naj bi bil sodeloval s tretjimi osebami v škodo Olimpije ter celo izdajal zaupne klubske informacije in ponujal prevzem kluba. "Za vse stvari imamo dokaze. Z napačnimi informacijijami je zavajal tudi novinarje," je o Rudonji dejal Delius.

Delius napoveduje, da bo v miru izbral novega trenerja. Barišić pa ostaja direktor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta