V Domžalah prekinjen niz sedmih zmag vijoličastih, Vipotnik nadaljuje strelsko serijo

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.02.2023 19:39

Ob Kamniški Bistrici so se Domžalčani in Mariborčani razšli z 1:1. Na tretji tekmi zapored enajstmetrovka v korist nasprotnikov aktualnih prvakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domžale so tretjič v tej sezoni proti Mariboru ostale neporažene.
Foto: Robert Balen

Niz sedmih zmag Maribora je prekinjen, vijoličasti pa so ostali neporaženi na deveti tekmi zapored, a jim še tretjič v sezoni ni uspelo slaviti proti Domžalam. Ob Kamniški Bistrici sta si moštvi priigrali veliko priložnosti, znova pa so za nejevoljo v obeh taborih poskrbeli sodniki. Povedli so gostitelji po strelu iz enajstmetrovke, aktualni prvaki so izenačili v 74. minuti, ko je Žanu Vipotniku za gol podal še pred tedni član Domžal Arnel Jakupović.

(FOTO) Riera po nedosojeni enajstmetrovki v Domžalah: Škandal. Gledal bom serije namesto nogometa

Trener Maribora Damir Krznar je v začetni enajsterici vijoličastih opravil dve zamenjavi. Namesto kaznovanega Josipa Iličića, ki ga ne bo tudi na nedeljski tekmi s Celjem, je prvič to pomlad obračun začel Marko Tolić, osrednjega branilca Svena Šoštariča Karića pa je zamenjal Luka Uskoković

Mariborčani so odločno krenili v tekmo, zadeli tudi prečko, a so se moči na igrišču po petnajstih minutah igre izenačile, na trenutke so bili v obrambi dobro organizirani Domžalčani ob prehodih v napad nevarnejši nasprotnik. V 23. minuti je žoga, ki je šla v smeri gola, v kazenskem prostoru v roko zadela Gregorja Sikoška, a sodnik Alen Bubek tudi po čakanju na informacije VAR-a ni pokazal na enajstmetrovko. 

V 36. minuti pa je Mariborčanom zastal dih. Franko Kovačević je bil neoviran v kazenskem prostoru po prostem strelu, Ažbe Jug je obstal, žoga pa se je od vratnice odbila v igrišče. Še ena sporna situacija v sodnikovem dodatku prvega polčasa. Po dvoboju Maxa Watsona in Franka Kovačevića je slednji obležal v kazenskem prostoru. Sodnik Bubek si je ogledal posnetek, dvignjen komolec Šveda je kaznoval z najstrožjo kaznijo. Kovačević je v šesti minuti dodatka iz enajstmetrovke premagal Juga, ki je na prejšnjih dveh tekmah ubranil dve enajstmetrovki zapored. To je bil osemnajsti gol v mreži Juga na deseti tekmi proti Domžalam.

Tudi drugi polčas se je začel živahno, s priložnostmi na obeh straneh. Po dvojni menjavi Damirja Krznarja so vijoličasti postajali vse bolj nevarni. Prvo priložnost v dresu Maribora je proti nekdanjemu klubu dobil Arnel Jakupović, ki se je iz Domžal v Ljudski vrt preselil pred tedni. Krznar je pred dvobojem dejal, da otrok na domačem igrišču naredi največji nered, in njegove besede so se uresničile. 

Prav Jakupović je v 74. minuti lepo podal globinsko podajo po sredini, ki jo je lepo sprejel Žan Vipotnik. Konjičan je izigral vratarja Domžal in zadel na šesti uradni tekmi zapored. To je bil trinajsti gol 20-letnika v tej sezoni prve lige. Mariborčani so imeli do zaključka tekme prevlado, a je niso kronali z golom. Na strani Domžal je imel priložnost za zmago Kovačevič.

Odzive po tekmi preberite v petkovem Večeru ter na vecer.com/sport.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta