V Kopru sta se tresli mreži, zmaga na koncu ostala doma

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
27.10.2024 18:01

Nogometaši Kopra so v 13. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo s 3:2 (2:1).

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Čeprav strelski obeti za obračun med Koprom in Bravom niso bili najboljši, saj je na prejšnjih treh medsebojnih tekmah padel zgolj en zadetek, sta ekipi tokrat kar redno skrbeli za zadovoljstvo nogometnih navdušencev. Na tekmi, ki se je zaradi prometa in težav z opremo začela pol ure pozneje od načrtovanega termina, so se na koncu veselili domači izbranci Oliverja Bogatinova, ki so ostali v stiku z vrhom, izbranci Aleša Arnola pa so še tretjič zapovrstjo izgubili in so peti.

Ljubljančani so nekoliko odločneje začeli tekmo, a je pri obetavnejših akcijah zmanjkala prava zadnja podaja. V 23. minuti pa so povedli Primorci. Po podaji Marka Pabaija z desne strani je približno na desetih metrih Deni Jurić atraktivno streljal s "škarjicami", zadel prečko, od te pa se je žoga odbila v gostujočega vratarja Matijo Orbanića in v mrežo.

Le sedem minut pozneje je v domačem dresu zablestel Omar El Manssouri, ki je z leve strani prodrl v kazenski prostor, vrgel iz igre nekaj Bravovih branilcev in malce z leve iz bližine z diagonalnim strelom poskrbel za 2:0. Po golu je Koper nadzoroval dogajanje na zelenici in Šiškarjem ni dovolil nevarne akcije.

A le do zadnjih sekund prvega polčasa. Takrat je Mark Španring podal z desne strani, Milan Tučić je najprej streljal z glavo in zadel prečko, odbito žogo pa je nato Bravov napadalec poslal v mrežo za 1:2.

V 52. minuti je imel Nemanja Jakšić lepo priložnost za izenačenje, ko je sprožil z devetih metov, a mu je eden koprskih branilcev blokiral strel, tako da je iztržil le kot. Beno Selan je v 60. od daleč meril previsoko, dve minuti zatem pa je Tučić prišel v ugoden položaj, a je tudi on zgrešil iz bližine.

V 73. minuti pa so Koprčani spet zadeli. Pabai je podal z desne strani, Tomi Jurić pa je na drugi vratnici žogo pospravil v mrežo za 3:1. Le malce zatem pa so se Šiškarji vrnili v igro, po podaji Mateja Poplatnika z leve strani je zadel Španring. V 86. minuti je slednji podal do Tučića, a je ta za malenkost zgrešil, v 89. minuti pa je zadetek na golovi črti Tučiću preprečil Maj Mittendorfer.

Koper bo v 14. krogu v nedeljo gostoval pri Nafti, Bravo pa bo gostil Muro.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta