V NK Maribor prihaja Maks Barišić

ŠR
14.12.2023 16:18

Po dolgem času je vijoličasti dres spet dobil desetico. "Gre za enega najboljših posameznikov v slovenski ligi, ki dela razliko," je zadovoljen športni direktor Marko Šuler

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nk Maribor

Jesenski del nogometnega državnega prvenstva se še niti ni dobro končal, že so pri NK Mariboru predstavili novinca v boju za vrh lestvice. Nova vijol'čna desetka je postal Maks Barišić, doslej nogometaš Kopra. Gre za 28-letnega krilnega napadalca, tudi rojenega v Kopru, ki je osem let preživel tudi na italijanskih igriščih - najdlje v Catanii, kot mladinec pa je nastopal tudi za sloviti AC Milan. “Veliko je bilo zapisov o mojem prestopu iz Kopra, na koncu sem se odločil za Maribor. Res sem zadovoljen, da sem tukaj. Prihajam zelo motiviran, da pomagam pri namenu, da se Maribor spet dvigne na nekdanje zmagovite poti. Cilji v prvi polovici sezone niso bili uresničeni, toda vsem ekipam se dogajajo vzponi in padci. Prepričan sem, da se bo Maribor slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa. Spomini, ko sem bil na nasprotni strani, so lepi. Na stadionu se je vedno zbralo veliko ljudi, ozračje je bilo odlično. To so tekme, na katerih se kot nogometaš najboljše počutiš, zato sem še toliko bolj vesel, da bom odslej vsak drugi vikend del te zgodbe," je ob prihodu dejal Barišić, ki je v tej sezoni prve lige dosegel tri zadetke, a je končnico jesenskega dela zaradi poškodbe izpustil: "Imel sem manjšo poškodbo, a verjamem, da bom lahko začel aktivnosti z ekipo. Potrudil se bom, da pridem v ustreznem stanju na zbor in prvi trening. Prihajam v najboljših nogometnih letih, dobrodošlo je spoznanje, da sem kot nogometaš že pridobil precej izkušenj, tudi med igranjem v Italiji. Težo vijoličastega dresa bom še občutil, a sem prepričan, da bom užival na igrišču, da bomo uspešni in da bomo z dobrimi igrami privabili na tribune še več navijačev. Pri tem pa bom storil vse, da bi prispeval svoj delež, z zadetki in asistencami.”

Ob prvi potezi pred spomladanskim nadaljevanjem prvenstva je zadovoljen tudi športni direktor NK Maribor Marko Šuler: “Naredili smo temeljno analizo preteklega dela, ki je bilo neuspešno. V preostanek prvenstva želimo kreniti v drugačni podobi, predvsem pa z drugačno miselnostjo, kar je trenutno največja težava moštva. Kakovost v slačilnici imamo, potrebujemo pa nekaj prevetritve. Zato smo že povlekli prvo potezo. Nov obraz je Maks Barišić, ki je bil v naših načrtih že poleti, vendar nismo uspeli izpeljati posla. Tokrat se je izšlo. Tudi zahvaljujoč ogromnemu razumevanju, ki ga je pokazal igralec. Odločilna je bila predvsem velika Maksova želja, da pride v Maribor, a tudi odlično sodelovanje z vodstvom Kopra, kateremu namenjamo veliko zahvalo. Verjamem, da so s prestopom tudi oni izpeljali odličen posel. Vemo, kaj nam Maks prinaša. Gre za enega izmed najboljših posameznikov slovenske lige, značajsko močnega in izoblikovanega igralca, ki ve, zakaj je na igrišču, in dela razliko. Prevzel bo dres s številko 10, ki je v Mariboru nekaj časa ni nosil nihče. Z namenom. Maks se bo moštvu pridružil januarja in prinaša novo razsežnost. Kot nekdo, ki lahko trka tudi na reprezentančna vrata, bo imel pomembno vlogo, katero bo, verjamem, tudi upravičeval na igrišču."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta