V pričakovanju zanimivih in izenačenih dvobojev na Taboru

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.08.2024 06:01

Do konca tedna bo na igriščih teniškega parka ŽTK Maribor na Taboru zanimiv moški turnir serije WTT.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Kupčič si od turnirja veliko obeta.
Dušanka Mlakar

Z nekaj dvoboji prvega kroga se je v teniškem parku ŽTK Maribor včeraj začel osmi od skupno devetih letošnjih moških teniških turnirjev pod okriljem Teniške zveze Slovenije serije WTT z nagradnim skladom 25.000 evrov. O njem so podrobneje spregovorili na tiskovni konferenci, ki so se je udeležili predsednik ŽTK Maribor Drago Završnik in igralca tega kluba, Sebastian Dominko in Jan Kupčič. Današnji dvoboji se bodo začeli ob 10. uri. 

"Za ŽTK Maribor je to že tretji tovrstni turnir. Zanimanje zanj, tudi zato, ker smo se v preteklosti izkazali kot odlični organizatorji, je bilo veliko, saj je na njem mogoče osvojiti točke za ATP-lestvico. Igralci prihajajo iz več kot dvajsetih držav, na lestvici ATP med njimi ni velika razlika, kar zagotavlja izenačene in zanimive dvoboje," je povedal Drago Završnik. "Naš klub si največ obeta od Jana Kupčiča in Sebastiana Dominka, članov slovenske reprezentance v Davisovem pokalu. Žreb jima ni bil najbolj naklonjen, toda fanta sta že večkrat dokazala, da lahko presenetita favorite na papirju." 

Slovenski tenis bodo ob Dominku in Kupčiču predstavljali še Bor Artnak, Blaž Rola, Matic Križnik, Filip Jeff Planinšek, Miha Vetrih, Matic Dimic in Aljaž Jeran. Včeraj je igral edino Vetrih in po porazu 6:7, 1:6 proti Čehu Davidu Poljaku izpadel. 

Upa kluba prireditelja turnirja, Sebastian Dominko in Jan Kupčič, ki bosta zaigrala s povabilom, sta bila zelo zgovorna. "To bo zame šesti turnir slovenske serije WTT, nato me čaka še sedmi, za njim se bom vrnil na študij v ZDA. S tenisom, kot ga igram to poletje, sem zadovoljen. Najbolje sem igral na turnirju v Slovenski Bistrici (nagradni sklad 15.000 evrov) in Ljudskem vrtu (25.000 evrov), a na obeh izpadel v četrtfinalu, potem ko sem zapravil meč žogici za napredovanje v polfinale. Zadovoljen sem, da bom spet igral na turnirju kluba, v katerem sem zrasel. Žreb je težak, za preboj v drugi krog bom moral najprej premagati Italijana Pietra Romea Scomparina, nato bo moj tekmec bržkone drugi nosilec turnirja, Čeh Jonas Forejtek," je povedal Sebastian Dominko.

Žreb je zagodel tudi Janu Kupčiču, a ta zaradi tega ne tarna. V prvem krogu bo v slovenskem obračunu igral proti Aljažu Jeranu, v drugem, če se bo vanj uvrstil, pa z zmagovalcem dvoboja med prvim nosilcem, Brazilcem Matheusom Pucinelliem De Almeido, in izkušenim Blažem Rolo. "Ne glede na težak žreb sem optimist. Turnir začenjam z željo, da čim dlje ostanem v igri. Najbolje mi je od rok šlo na turnirju v Slovenski Bistrici, ko sem se iz kvalifikacij prebil v četrtfinale in tam v treh nizih izgubil proti zmagovalcu turnirja. Že večkrat sem dokazal, da uvrstitev na ATP-lestvici ni odločilna za rezultat dvoboja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta