Van der Sar na intenzivnem oddelku po krvavitvah v možganih

STA, A.L.
07.07.2023 19:50

Nekdanji nizozemski nogometni vratar Edwin van der Sar je po krvavitvah v možganih na intenzivnem oddelku bolnišnice v Splitu, poročajo tuje agencije, med njimi tudi francoska AFP.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Novico o zaskrbljujočem zdravstvenem stanju je sporočil njegov nekdanji klub Ajax, pri katerem je nazadnje deloval kot izvršni direktor.

Dvainpetdesetletnik je bil v zadnjih dneh na dopustu na Hrvaškem, je poročala nizozemska televizija NOS. "Edwin van der Sar ima krvavitve v možganih. Trenutno se zdravi na intenzivnem oddelku in je v stabilnem stanju," je Ajax zapisal na Twitterju.

Dodali so še, da bodo javnost obvestili, ko bo na voljo več informacij o zdravstvenem stanju nekdanjega vratarja nizozemskega velikana.

Van der Sar je maja oznanil, da po več kot desetih letih zapušča Ajax zaradi zahtevne sezone 2022/23, v kateri je amsterdamski klub zabeležil najslabše rezultate v zadnjih 14 letih. Nizozemsko prvenstvo je končal na tretjem mestu.

Nekdanji nizozemski reprezentant, za izbrano vrsto je zbral 130 nastopov, je za Ajax igral med letoma 1990 in 1999 in s klubom leta 1995 osvojil ligo prvakov. Ta uspeh je ponovil tudi pri Manchester Unitedu 13 let kasneje. Vmes je igral še za Juventus in Fulham.

Leta 2012 se je vrnil k Ajaxu kot direktor marketinga, leta 2016 pa postal izvršni direktor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta