(VEČER NA EURU) Navijači pred tekmo osmine finala: V Frankfurt, četudi ostanemo brez službe

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.07.2024 06:05

Uefin sistem prodaje vstopnic je razlog, da bo v osmini finala na tekmi Slovenije s Portugalsko najmanj slovenskih navijačev na tem Euru, toda kljub vsemu bodo imeli varovanci Matjaža Keka glasno podporo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fantje iz Maribora in okolice so se dan pred tekmo Slovenije s Portugalci v Frankfurtu pred dežjem skrili pod senčniki.
Miha Dajčman

Ko smo se dan pred tekmo Slovenije s Portugalsko v Frankfurtu sprehajali po mestu ob Majni, je bilo tam bistveno manj slovenskih navijačev kot pred prvimi tremi tekmami naše izbrane vrste na Euru. Na uvrstitev Slovencev med 16 najboljših ekip na Euru ​slovenski navijači pač niso računali, tudi predvideti, kdaj bodo igrali v osmini finala, je bilo zelo težko. Slovenijo je zajela nogometna evforija, toda več kot 6000 vstopnic Nogometni zvezi Slovenije (NZS) po že vnaprej znanih pravilih ni bilo dodeljenih. Te vstopnice so pošle nemudoma, najbolj vztrajni so si jih nato skušali zagotoviti tudi preko posrednikov ali pa od tistih, ki so vstopnice kupili že pred meseci, pa jih sedaj ne bodo izkoristili.

Navijaška cona v Frankfurtu
Miha Dajčman

Končno oceno števila slovenskih navijačev na zgodovinski tekmi osmine finala proti Portugalski torej težko predvidimo. Da bodo imeli Slovenci tudi tokrat glasno podporo s tribun, so napovedali Združeni navijači Slovenije (ZNS), ki na tekmah reprezentance bodrijo četo Matjaža Keka. Tudi na četrti tekmi v ZNS navijačem svetujejo, da oblečejo majice in drese bele barve. Na dan tekme bo zbor ob 15. uri v navijaški coni Mainufer. Ob 17. uri je predviden odhod proti stadionu, tekma se začne ob 21. uri. 

​Mainufer je območje ob reki Majni, kjer je v času evropskega prvenstva v nogometu postavljenih več zaslonov s prenosi tekem, stojnic s hrano in pijačo ter poligonov za različne aktivnosti. Med tekmo Anglije in Slovaške smo tam srečali nekaj Slovencev. "Zamenjujejo nas za Slovake," so nam povedali Tadej, Benjamin, Tjaša in Vito s Ptuja. Vstopnice so dobili v žrebu, sedeže imajo v območju fans first. "Vzeli smo dopust. Če gremo naprej, bomo tako vsi brez službe. Ampak splača se!" je bila navihana družba.

Skupina navijačev s Ptuja v navijaški coni v Frankfurtu
Miha Dajčman

Med rahlim dežjem smo se prestavili v bližnje staro središče mesta. Pod senčniki na terasi, kjer so predvajali tekmo, je bila tudi skupina Mariborčanov. "Vi ste pa z Večera, ne?" in "Mi smo se pa videli že pred tekmo z Dansko" smo se prepoznali. "Pa se vidimo še v Hamburgu," smo si voščili ob razhodu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta