(VIDEO) Bilo je dovolj za zmago: Neverjetni Luka Dončić Orlandu nasul 45 točk

STA, M.R.
30.01.2024 06:57

Ekipa Dallas Mavericks je doma premagala Orlando Magic s 131:129. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je vodil zmagovito domačo zasedbo s 45 točkami, 15 podajami in devetimi skoki v 43 minutah igre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić in Paolo Banchero
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Luki Dončiću, ki je tretjič zaporedoma igral najmanj 43 minut, je v napadu izjemno pomagal Tim Hardaway Jr. s 36 točkami, oba sta dosegla 54 od 70 točk Dallasa v drugem polčasu in 27 od 35 v zadnji četrtini. Dereck Lively II je dodal 20 točk in 11 skokov, Jalen Hardy pa 20, od tega 18 v prvem polčasu.

Paolo Banchero je s 36 točkami vodil Magic. Franz Wagner je prispeval 21 točk, 20 pa novinec v ligi Anthony Black, ki je odraščal in srednjo šolo obiskoval v Dallasu.

Dallas, ki je zaradi poškodbe prsta četrtič v nizu igral brez osemkratnega udeleženca tekme vseh zvezd Kyria Irvinga in članov prve peterke Derricka Jonesa Jr. in Danteja Exuma, je ob polčasu zaostajal z 61:77. Nato je z delnim izidom 31:9 zadnjo četrtino začel s prednostjo sedmih točk (96:89).

Luka Dončić je bil blizu trojnemu dvojčku.
Jerome Miron-USA TODAY Sports

A se gostje niso predali, dve minuti in 23 sekund pred koncem tekme so povedli s 119:118. Sledile so štiri zaporedne točke domačih, od tega trije uspešno zadeti prosti meti, in Dallas je dokončno vodil s 122:119. Prav ob koncu je Banchero zadel tri proste mete, četrtega pa je 3,6 sekunde pred zaključkom poslal v obroč, žoga se je nato odbila skoraj do sredine igrišča, Wagner se je dokopal do nje in jo vrgel, a se je znova odbila od obroča in zmaga je ostala doma.

Mavericks bodo naslednjo tekmo igrali v Minnesoti v noči na četrtek po slovenskem času.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta