(VIDEO) Radenku Mijatoviću med letom na Dansko zapeli za 60 let, predsednik NZS v pričakovanju velikega darila

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.11.2023 20:14

Ob 17. uri je slovenska izbrana vrsta z Brnika krenila proti Köbenhavnu, kjer se bo jutri ob 20.45 pomerila z Dansko. Na letalu za 60. rojstni dan voščili predsedniku Nogometne zveze Slovenije Radenku Mijatoviću.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radenko Mijatović si je za 60 let zaželel uvrstitve Slovenije na Euro 2024.
Miha Dajčman

Po opoldanskem treningu na Brdu pri Kranju so slovenski reprezentantje z bližnjega letališča ob 17. uri krenili proti Köbenhavnu, kjer se bodo jutri ob 20:45 pomerili z Dansko. Zmaga Slovencem prinaša uvrstitev na Euro 2024 in prvo mesto v skupini. Še pred tem lahko pot na veliko tekmovanje tako Sloveniji kot Danski zagotovi San Marino z zmago v Kazahstanu, a je ta scenarij manj verjeten. V primeru jutrišnjega poraza na stadionu Parken potrebuje Slovenija vsaj točko na ponedeljkovi tekmi s Kazahstanom v razprodanih Stožicah.

Na Dansko smo odpotovali skupaj s slovensko izbrano vrsto. Na Brniku so odgovorni za logistiko in organizacijo poti z reprezentančnim čarterjem zahtevali red. "Vsi ostali potniki morajo biti na letalu pred nogometaši," nam je bilo sporočeno. S člani reprezentance tako nismo imeli stika.

Po pol ure leta je mirno vzdušje prekinilo sporočilo iz zvočnikov. "Tokrat se ne javljamo s podatki o letu, ampak iz drugega razloga. Ponosni smo, da lahko peljemo slovensko reprezentanco na tako pomembno tekmo, želimo si polnega izkupička. V veselje mi je, da v osebnem imenu, v imenu posadke in NZS zaželim predsedniku NZS vse najboljše," je dejal pilot. Njegovim besedam je sledil aplavz ter pesem "Vse najboljše", Radenku Mijatoviću pa so predali dres reprezentance s številko 60.


Več na https://t.co/wHtdH04k0a @vecer pic.twitter.com/GI7UJ62arG

— Miha Dajcman (@mihadajcman) November 16, 2023

"Prijetno sem presenečen. Dobil sem lepo darilo. Prepričan sem, da bom dobil še enega, za katerega boste poskrbeli vi," je povedal predsednik NZS. Mijatović lahko veliko darilo prejme že danes, z zmago Slovenije pred skoraj 40 tisoč gledalci v Köbenhavnu, med katerimi bo tudi 600 slovenskih navijačev. 

Slovenska izbrana vrsta je v Köbenhavnu pristala nekaj pred 19. uro in se odpravila v hotel. Temperature v danski prestolnici so okoli ničle, ob sunkih vetra rahlo dežuje, takšno vreme je napovedano tudi med jutrišnjo tekmo.

Več o poti slovenske nogometne reprezentance na Dansko preberite v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta